beauty

Eau de toilette en parfum; wat is het verschil?

Er gaat niets boven een fantastische geur om je stemming op te vrolijken en je geest te verbeteren! Of het nu het aroma is van versgebakken koekjes of de geur van een lenteregen, bepaalde geuren hebben het vermogen ons mee te nemen naar een andere plaats en tijd. Door lekker te ruiken voelen we ons niet alleen gelukkiger en zelfverzekerder, maar het kan ook helpen het stressniveau te verlagen en positieve sociale interacties te bevorderen. Als het om parfum gaat, zijn er zoveel verschillende producten op de markt dat het moeilijk kan zijn om ze allemaal op een rijtje te houden. In dit artikel gaan we een van de meest voorkomende geur vragen ophelderen: wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum? Lees verder om erachter te komen.

Eau de toilette

Eau de toilette is een lichtere geurconcentratie dan parfum. Het kan zowel door mannen als vrouwen gedragen worden, en is populair om zijn verfrissende geur. Hoewel het niet zo lang meegaat als parfum, kan eau de toilette de hele dag opnieuw worden aangebracht om de geur fris te houden. Door zijn lichte geur is eau de toilette perfect om overdag te dragen. Het kan gebruikt worden voor speciale gelegenheden of dagelijks gebruik, en is een veelzijdige aanvulling op elke garderobe. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe signature geur of gewoon je collectie wilt opfrissen, eau de toilette is een perfecte keuze! 

Parfum 

Parfum is een van de populairste en bekendste geurproducten op de markt. Maar wat is parfum precies? Parfum is een geconcentreerde oplossing van essentiële oliën, fixatieven en oplosmiddelen die bedoeld is om op de huid of het haar te worden aangebracht. De essentiële oliën in parfum zorgen voor de geur, terwijl de fixatieven helpen de geur te verlengen. Parfum wordt meestal aangebracht op de polsen of in de hals, waar het gemakkelijk kan worden waargenomen. En omdat parfum zo’n geconcentreerde oplossing is, is een beetje voldoende. Dus als je op zoek bent naar een manier om je dagelijkse routine wat extra pit te geven, pak dan wat parfum!

Verschil tussen eau de toilette en parfum

Eau de toilette en parfum zijn beide soorten geuren, maar ze verschillen in sterkte en duur. Parfum is de sterkste soort geur, met een concentratie van 15-30% aromatische verbindingen. Door deze hoge concentratie blijft parfum enkele uren hangen. Daarentegen heeft eau de toilette een lagere concentratie van 4-8% aromatische verbindingen. Daardoor is het niet zo sterk als parfum en duurt het maar 2-3 uur. Bij het kiezen van een parfum is het belangrijk rekening te houden met de situatie. Voor een lange avond uit is parfum de beste optie. Voor een casual dag op het werk of boodschappen doen is eau de toilette echter meer dan voldoende.

Gerelateerde artikelen

Back to top button