Tuin

Een eigen huisje in de tuin

Een eigen kinderhuisje in de tuin staat garant voor eindeloos speelplezier. Ze zijn er in vele variaties en formaten. Het leuke is dat de huisjes uitsluitend voor kinderen zijn vanwege 

de bescheiden hoogte. Een eigen plekje in de tuin.

Eenvoudig of op palen?

De huisjes zijn er in eenvoudige uitvoering, maar kunnen ook gecombineerd worden met een veranda en speeltoestellen zoals een schommel en glijbaan. Veel klauterplezier biedt een houten speelhuisje op palen waardoor het idee ontstaat van een boomhuisje. Combineer het huisje met een zandbak en een picknickset.

Cederhout is veilig hout

Een houten huisje is bedoeld voor jarenlang speelplezier. Cederhout is met name geschikt omdat het kindveilig is. Het hout splintert niet en is weersbestendig. Een goed houten tuinhuisje heeft een waterdicht bitumen dak zodat het binnen droog blijft. Wat is spannender om vanuit het huisje de regen te trotseren? Cederhout is niet alleen veilig, maar is ondanks dat het zacht hout is, duurzaam. Bijkomend voordeel is dat cederhout muggen of andere insecten weert vanwege de natuurlijke olie.

Zelf monteren

De speelhuisjes zijn voorzien van een duidelijke handleiding zodat het in elkaar zetten niet al te moeilijk is. Doordat de onderdelen vooraf zijn gemonteerd is het een soort bouwpakket. De huisjes hebben geen fundering nodig. Eventueel zijn er speciale ankersets voor extra stabiliteit. Zorg wel dat het hout gecertificeerd is met het FSC keurmerk. Zo draag je bij aan een verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Kinderen leren vaardigheden

Buitenspelen is goed voor de gezondheid van kinderen. Het zorgt voor een goede motoriek en hersenontwikkeling. Daarbij leren ze sociale vaardigheden door het spelen met andere kinderen. Buiten is er altijd genoeg te doen wat avontuur uitlokt. Kinderen leren op deze manier om te gaan met uitdagingen.

Kinderen blijven oude spelletjes leuk vinden zoals knikkeren, verstoppertje spelen en tikkertje. Bij regen zijn er spelletjes om in het tuinhuisje samen met anderen te doen. Een eigen speelkamer hoe leuk is dat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button