OverigTrends

De beste marketing voor jouw website

Online marketing is het promoten van producten en diensten via het internet. Voor een bedrijf is online marketing erg belangrijk, want het geeft de mogelijkheid om mensen sneller en directer te benaderen. Of je nou bedrijf hebt die vandaag opstart of dat bedrijf al meerdere francises heeft maakt niet uit, iedereen heeft marketing nodig. Vooral in deze tijd, wanneer technologie al zo ver ontwikkeld is.

Aanwezigheid

Mensen zijn altijd aanwezig op digitale apparaten. Mensen gebruiken hun mobiel als ze onderweg zijn, laptops op werk, en lekker op de bank thuis zit je met je tablet of iPad. Doordat mensen altijd aanwezig zijn kan je dingen delen op elk gewenste tijdstip en op elk digitaal apparaat.  Je kan dingen op online platformen delen op het tijdstip wanneer jouw doelgroep het vaaks aanwezig is.

Social media platformen

Social media maakt een groot deel uit aan online marketing, want waar gaan we onze post op plaatsen? Op de platformen natuurlijk, zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn etc. Elk sociaal media platform is weer geschikt voor andere mensen, denk aan locatie, leeftijd, gender, werk etc. Met social media kan je ook de klant betrokkenheid verhogen, zo kan je met de klant praten of de klant kan feedback geven. Of de feedback nou positief is of negatief, het is allebei waardevol. Door meer interactie kan de loyaliteit van de klant ook stijgen, daarom is het ook om een goede relatie beheer op te bouwen.

Online marketing bureau in Groningen

In Groningen zijn er ook online marketing bureaus die je jouw bedrijf kunnen helpen. Zij kunnen zorgen voor jouw gehele marketing. Zij kunnen ook een passende oplossing vinden die past bij jouw probleem. Ik kan begrijpen dat veel bedrijven zoals de restaurants in Groningen het belang van sociaal media zien maar er zelf niet helemaal uitkomen of al te druk hebben om nog met marketing bezig te gaan, daarom kunnen hun een Online marketing bureau in Groningen inschakelen om het voor jou te regelen.

Wat is seo

Wat is SEO staat voor search engine optimization (zoekmachineoptimalisatie). SEO zorgt ervoor dat jouw website op een natuurlijke wijze vaker gevonden wordt. Door dus strategisch gebruik te maken van bepaalde zoekwoorden krijg jij als bedrijf vaker bezoek op jouw website. Meer bezoekers zal de kans van meer omzet verhogen.

Wat is SEA


Nu weet je wat SEO is maar wat is SEA? SEA staat voor search engine advertising, het betekend dat je betaalde advertenties kan laten verschijnen in de zoek resultaten. Dat kan via verschillende zoekmachines bijvoorbeeld: Google. Dus wanneer je SEA gebruikt betekend dat dus dat je betaald om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Dus als klanten een zoekwoord gebruiken en dat komt overeen met de product of dienst die jullie verkopen dan zal dat het eerste resultaat worden dat ze te zien krijgen. Er komt wel een Ad voor te staan dus mensen kunnen dat het een advertentie is.


Voordelen van online marketing

 • Het bereik van internet is enorm
  Vrijwel iedereen is online, jouw doelgroep dus ook. Internet is ook de snelste manier om massaal mensen te kunnen bereiken.
 • Je kan je doelgroep goed targeten
  Met social media kan je je doelgroep goed targetten. Bijvoorbeeld met social media platformen zoals Facebook kan je advertenties zo instellen dat je je post alleen aan mensen kan tonen die aan een bepaalde criteria voldoen. Bijvoorbeeld: werk, leeftijd, geslacht, interesse etc.
 • De resultaten zijn meetbaar
  Online is alles goed meetbaar, wanneer je bijvoorbeeld een post plaatst op Instagram dan kan je zien hoeveel mensen het hebben gezien en hoeveel het hebben geliked. Wat je ook kan zien is waar de meeste mensen wonen die jouw post hebben geliked. En tussen welke leeftijds categorie.
 • Kans op succes kan vergroot worden
  Door social media kan je meer mensen bereiken dus je kan daardoor meer mensen hebben die dan naar jullie website gaan. Dus oftewel kans op meer omzet.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button