Health

Een massage geven maakt je ook gelukkig

Vrijwel iedereen vindt het lekker om gemasseerd te worden. Maar ook het geven van een massage kan je gelukkig maken. Een massage geven kan natuurlijk om meerdere redenen: gericht op blessures, als oplossing tegen stress, of ter ontspanning bij je vriend of vriendin. 

Voor het geven van de perfecte massage hebben we enkele tips, technieken en oliën op een rij gezet, zodat je straks een perfecte massage kan geven!

Ontspanning is belangrijk
Bij het geven van een massage is het belangrijk dat de persoon die je masseert goed ontspant om zo maximaal resultaat te halen. Als het lichaam ontspant, kunnen de spieren makkelijker losgemaakt worden. De weerstand van de spieren is dan namelijk minimaal. Om er voor te zorgen dat het lichaam ontspannen is, is het belangrijk te zorgen voor een ontspannen sfeer. Creëer een ruimte die rust uitstraalt en een frisse geur heeft. Daarnaast wil een rustige muziektoon nog zorgen voor een extra ontspannen sfeer.
Naast de omgeving moet de masseur zelf ook ontspannen zijn. Wanneer je als masseur bijvoorbeeld onrust uitstraalt, zal dit te merken zijn bij de gemasseerde persoon. Zorg er dus voor dat je als masseur ontspannen bent en wanneer dit niet het geval is moet je eerst even tijd nemen om zelf te ontspannen.

Massage technieken
Voor het uitvoeren van een ontspanningsmassage heb je verschillende technieken. In deze blog gaan we kort in op enkele technieken voor het masseren van de rug. Hierbij gaat het er vooral om dat de persoon zich kan ontspannen en dus niet zozeer in het geval van blessures:

  • Rug met duimen
    Gebruik beide duimen en begin bij zijn of haar onderrug en werk vanuit daar omhoog. Indien gewenst kan ook de nek nog worden meegepakt. Ook kan de techniek andersom uitgevoerd worden, waarbij je begint bij de nek en eindigt bij de onderrug.
  • Rug met handen
    Deze techniek is hetzelfde als de ´rug met duimen´ techniek alleen dan met platte handen. Zorg wel dat je ook de gedeeltes rondom de ruggenwervel goed meepakt. Hier zitten vaak de grootste verklevingen. 
  • Schouderbladen

De schouderbladen kunnen met de hand gemasseerd worden, waarbij de focus ligt op de duimen. Met de duimen kun je kracht uitoefenen op de punten waar de spieren harder voelen. Besteed vervolgens goed aandacht aan deze gespannen plekken, zodat deze voldoende getriggerd worden. 

De juiste massage olie

Wat bij een massage uitermate belangrijk is, is het gebruiken van de juiste massage olie. Een massage zonder olie is namelijk lang niet zo fijn als een massage met olie. Kies voor een goede, frisse olie, waarmee de huid niet te glad wordt. Wanneer de olie ook fris ruikt, zorgt dit meteen voor extra ontspanning. Een goed voorbeeld van een professionele olie is de Chemodol massageolie. Chemodol biedt diverse vormen massageolie aan die geschikt zijn voor meerdere vormen van massage. Daarnaast zijn deze geschikt voor jou en je vriend/vriendin, maar ook voor sportmasseurs, masseurs en fysiotherapeuten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button