HuisTrends

Geef jouw badkamer een nieuwe look met de volgende tips!

De badkamer is een ruimte die het vaak moet ontzien als het aankomt op het invullen van het interieur, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. De badkamer is namelijk een ruimte waar je veel tijd besteed, waardoor het wel zo prettig is als de kamer er strak uitziet.

Met deze blog willen we je graag een paar tips geven, zodat je binnen mum van tijd kunt genieten van een nieuwe, up-to-date badkamer!

Tip #1: Haal inspiratie uit de stijlen die je mooi vindt

Er zijn natuurlijk ontzettend veel stijlen binnen de interieur wereld, dus het is belangrijk dat je jouw badkamer mee kunt nemen in jouw favoriete trends. Hiervoor wil je eerst het nodige onderzoek doen, zodat je weet waar je zoal naar kunt gaan kijken. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk inspiratie opdoen online, door middel van zaken als pinterest of een gemiddelde speurtocht op Google. En natuurlijk blijft een bezoek aan een woon- of badkamer winkel onverminderd populair.

Zelf kunnen we al concluderen dat er een aantal zaken aankomend jaar het voortouw nemen. Zo worden meubels en tegels met fijne texturen steeds vaker toegepast, wordt er vaker gekozen voor natuurlijke materialen als steen en hout en wordt er vaker gekozen voor warmere terracotta tegels.

Uiteraard blijven bepaalde trends ook onverminderd populair. Denk hierbij aan de industriële stijl, waarbij een mix van metaal, hout en steen centraal staat. Dit is een trend die niet alleen mooi oogt, maar ook erg uitgebreid is als het aankomt op de keuze in meubels.

Tip #2: Een mooie upgrade voor jouw sanitair doet wonderen

Naast een nieuwe lik verf of nieuwe tegels, is dit ook het aangewezen moment om jouw kranen, wasbakken of toiletten onder de loep te nemen. Een nieuw interieur is immers mooi, maar de functionaliteit van jouw badkamer is ook uitermate belangrijk. Daarom is het raadzaam om te kijken naar wat je momenteel gebruikt in de badkamer, in welke staat alles verkeerd én of het nog past in het nieuwe uiterlijk. 

Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om jouw badkamer milieuvriendelijker te maken. Denk hierbij aan zaken als waterbesparende kranen of toiletten, waarmee je het waterverbruik tot wel 20% kunt terugdringen. 

Tip #3: Voorzie jouw badkamer van nieuwe LED verlichting

En als het aankomt op de puntjes op de I, is het enorm belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan de verlichting binnen jouw badkamer. Een goede balans tussen sfeer en functie is namelijk cruciaal om jouw tijd hier zo aangenaam mogelijk te maken. Gelukkig is dit met LED verlichting gemakkelijk te tackelen, want er zijn tegenwoordig genoeg opties als het aankomt op badkamerlampen. Denk hierbij aan compacte, vlakke inbouwspots in het plafond, stevige en chique opbouwspots of mooie verlichting met dim-to-warm.

Natuurlijk kun je jouw nieuwe verlichting ook gemakkelijk in het interieur verwerken, want de kleur van het armatuur kan al snel gebruikt worden als extra accent. Zo kun je de diverse donkere metalen binnen een industriële stijl gemakkelijk combineren met zwarte spots, evenals een industriele hanglamp die jouw badkamer voorziet van nog meer sfeer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button