HuisTrends

Geniet van meer licht en ruimte met een schuifpui

Geniet jij binnenkort van meer licht en ruimte met een schuifpui kopen? Lees de voordelen en waarom juist nu deze investering slim is. 

In moderne, luxere woningen wordt tegenwoordig vaak een schuifpui geplaatst. Logisch, want zo heb je direct toegang tot de tuin en haal je buiten naar binnen. Daarnaast is de schuifpui van glas. Dit geeft veel licht in de woning. Dus je kan zeggen dat zowel op zonnige als regenachtige dagen je plezier van een schuifpui hebt. Denk jij ook na over een schuifpui kopen en laten plaatsen? Lees dan zeker verder, want een schuifpui van Partumonline.nl brengt dit voor meer mensen binnen bereik.

Schuifpui kosten

Wat kost een schuifpui? Bij een nieuwe woning laten bouwen, kan bij de constructie rekening gehouden worden met de schuifpui. Je hoeft dan alleen de schuifpui kosten te weten. Bij een schuifpui in een bestaande gevel laten plaatsen, komen de kosten voor de constructie aanpassen erbij. De kosten van de schuifpui zelf zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de maat en het design mee. Schuifpuien zijn er van hout, kunststof en aluminium. Een kunststof schuifpui kan goedkoper zijn, maar de extra opties zoals een houtnerf folie kunnen de aanschafprijs wel wat hoger maken.

Glas voor schuifpui

Een schuifpui is eigenlijk een heel groot raam. Zoals voor alle ramen geldt, is het verstandig om een isolerende glassoort te kiezen. Dus minimaal HR++ glas maar liever nog triple glas. Je moet voor triple glas direct kiezen bij de kozijnen kopen omdat het breder en zwaarder is. Dit type heeft ook vaak de voorkeur vanwege de isolerende werking die van invloed is op zowel warmte en kou als geluid. Bij de kosten voor glas voor je schuifpui is het slim om subsidies te checken. Misschien kun je wel subsidie krijgen als je een isolerende maatregel voor je huis aanschaft.

Advies inwinnen

Een schuifpui koop je vaak maar eens in je leven. Zeker wanneer je zelf gaat meten, kun je het beste even advies winnen. Je kunt dan ook direct al je andere vragen stellen. Want hoewel je nu misschien denkt dat je het zelf wel redt, kun je na een gesprek een stuk beter ingelicht zijn. Denk aan keuzes waar je nog niet aan gedacht had, zoals een harmonicadeur, schuifdeur of openslaande deuren? Het aantal deuren in een schuifpui is afhankelijk van de maat, dus hoeveel deuren moeten in jouw schuifpui? Laat een specialist dit soort vragen voor je beantwoorden.

Genieten van je schuifpui

Tip: denk bij de aanschaf ook al na over zaken als een hor (om vliegen buiten te houden) en raambekleding (voor gezelligheid en privacy). Door dit soort zaken direct te regelen bij je schuifdeur maten bepalen, kun je een weloverwogen keuze maken. Deze keuzes zijn allemaal van invloed op hoe je straks van je schuifpui gaat genieten!

Waarde aan je woning toevoegen

Een schuifpui wordt vaak door kopers hoog gewaardeerd en kan waarde aan je woning toevoegen. Aan zowel de binnenkant als de buitenkant geeft het een mooie uitstraling. Hiermee kun je de aanschaf ook als investering zien, een investering waar je zelf eerst lekker van geniet zolang je in de woning woont. En bij verkoop kan deze investering weer naar je terugkomen door eventueel een gestegen woningwaarde. Ideaal toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button