Huis

Gezelligheid creëren tijdens de feestdagen

Story Highlights
  • Meubilair bepalend voor de sfeer
  • Liever grote spullen dan te veel kleine spulletjes
  • Veel lichtjes in je huis

Het is heel erg goed mogelijk om het rond de feestdagen extra gezellig te maken thuis. En ja, dat kan met meer dan alleen een kerstboom. Bovendien; zit jij te wachten om elke dag opnieuw dennennaalden weg te halen? Wij van inspirationblog.nl hebben het altijd gezellig thuis en geven je graag wat tips.

Meubilair bepalend voor de sfeer 

Het heeft niets met de feestdagen te maken, maar het meubilair in je huis bepaalt toch voor een groot deel de sfeer. Mocht je nou net van plan zijn nieuwe eetkamerstoelen te kopen, doe dan eens gek. Of gek, helemaal niet gek eigenlijk. Ga voor een eetkamerstoel groen en combineer die met eetkamerstoelen cognac. Groen en cognac sluiten goed op elkaar aan en je merkt al snel dat het voor een positieve sfeer zorgt in je huis. Mocht je niet van plan zijn eetkamerstoelen ter kopen, dan kun je overigens het alsnog gezellig maken.

Liever grote spullen dan te veel kleine spulletjes

Zo helpt het als je kiest voor grote eyecatchers. De meeste mensen hebben de neiging het te vol in huis te maken. Te vol met voor kleine spulletjes. Zo ontstaat geen gezelligheid maar vooral een rommelig geheel. Voorbeelden? Een grote krans op de deur bijvoorbeeld of wat losse (en grote)kerstballen in een schaal op tafel. Wat je zeker moet doen is zorgen voor dimmers voor je verlichting. Want als je thuis alleen maar fel licht hebt dan wordt het nooit echt gezellig natuurlijk.

Veel lichtjes in je huis

Wat de gezelligheid kan verhogen in je huis is kiezen voor een alternatieve kerstboom. Heel gezellig is een boom van lampjes. Een boom in de vorm van een houten frame die je vervolgens zelf aankleedt is ook een leuk en sfeervol alternatief. Wist je trouwens dat ook de deuren bepalend zijn voor wat je uitstraalt? Kijk daar ook eens kritisch naar, zeker als je extra gezelligheid in je huis wilt creëren. Zorg in elk geval voor veel lichtjes. En als je het gezellig wilt maken geniet zachtere sfeerverlichting de voorkeur. Verder kunnen geurkaarsjes veel doen. Kies voor de vanillegeur of de dennengeur en ervaar dat het niet alleen lekker ruikt, maar dat het ook invloed heeft op de sfeer en extra gezelligheid biedt. En zo wordt het rond de feestdagen ook bij jou bijzonder sfeervol en buitengewoon gezellig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button