Huis

Zo bespaar je op jouw energierekening

Story Highlights
  • Zonwering
  • Zet je apparaten uit
  • Stap over op LED
  • Andere tip

Niet onnodig teveel betalen voor je energierekening? Dan is het zeker een aanrader om tips te lezen over hoe je kunt besparen op je energierekening. Wist je bijvoorbeeld dat het plaatsen van rolluiken al kan zorgen voor een wereld van verschil? Er zijn daarnaast nog meer manieren waarmee je op jouw energierekening kunt besparen. Daar kun je hier alles over lezen. 

Dit is wat zonwering voor jouw portemonnee doet

De juiste zonwering is een goede manier om te profiteren van betere isolatie en daarnaast dus ook een lagere energierekening. Want zonwering zoals screens of gordijnen kunnen ervoor zorgen dat de in de winter de warmte langer vasthoudt en dus minder hoeft te stoken. In de zomer zorgt zonwering ervoor dat de warmte van de zon niet naar binnen komt en dat je bijvoorbeeld de airco niet aan hoeft te zetten. Dit is dus een goede manier om te besparen op je energierekening. Bij Inhuisplaza.nl vind je allerlei soorten zonwering op maat.

Zet je apparaten uit

Misschien wist je het niet, maar de apparaten die je niet gebruikt maar wel in het stopcontact zitten en stand-by staan, verbruiken alsnog energie. Alleen al de tv verbruikt ongeveer jaarlijks €35 aan stroom terwijl je de tv niet aan hebt staan. Dit geldt ook voor andere huishoudelijke apparaten. Het is daarom slim om hier goed op te gaan letten: het kost je misschien wat tijd om aan te wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, weet je niet beter en bespaar je veel energie.

Stap over op LED

Een andere manier om minder energie te verbruiken is door te kiezen voor andere verlichting. De meeste woningen hebben gloeilampen of halogeen lampen: deze lampen verbruiken meer energie en moeten daarnaast ook vaker vervangen worden. Wanneer je overstapt op LED verlichting kun je veel langer met de lampen doen en daarnaast verbruiken ze veel minder energie. Hierdoor bespaar je ook weer geld op je energierekening. 

Andere tip

Er zijn natuurlijk ook andere aanpassingen. Wat dacht je ervan om zonnepanelen te plaatsen? Dit is een goede investering: na een aantal jaar verdien je jouw gebruikte stroom terug en hoef je dit niet meer af te nemen van een energieleverancier. Daarnaast kun je ook kiezen voor een warmtepomp, een energiezuinig alternatief voor een boiler. Probeer ook te letten op het verbruik van water en houdt altijd de prijzen van energieleveranciers in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button