Travel

Het Serengeti National Park Tanzania moet je gezien hebben

Het Serengeti National Park Tanzania is misschien wel de meest bekende trekpleister van dit Oost-Afrikaanse land. De naam Serengeti komt van het woord Siringet en dat betekent oneindige vlakten in Masai. Je treft het Serengeti National Park Tanzania aan in het noorden van het land en het bestaat uit bijna 15.000 vierkante kilometer natuur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het Serengeti National Park Tanzania en een groter Serengeti ecosysteem dat bestaat uit verscheidene reservaten en parken. Dit gebied is gebaseerd op de migratieroute van het wildebeest.

Wanneer bezoek je het Serengeti National Park Tanzania het beste?

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika en tegelijkertijd tref je er de meeste wilde dieren aan per vierkante kilometer. Het maakt dus eigenlijk niet uit wanneer je het park bezoekt, je zal altijd dieren zien. Waar je dan wel rekening mee houdt is dat er in april en mei veel regen valt en dat je deze maanden dus het beste vermijd. Verder kijk je naar de dieren die je het liefste wilt zien en plan je je reis op die manier. Er zijn perioden waarin de gnoes kalven hebben of wanneer je de meeste vogels zal aantreffen.

De vier verschillende zones

Een andere manier waarop je kunt bepalen wat je wilt zien in het Serengeti National Park Tanzania en dat is door te kijken naar de zones. Het park is groot en zelfs als je het op zou delen in vier zones, dan zijn deze nog steeds stuk voor stuk enorm, maar elke zone heeft iets anders te bieden.

  • Zuid: in de zuidelijke vlakten vind je de minste wilde dieren. Het is wel een geweldige zone om de gnoe kuddes te zien en dat tussen december en maart. Kom je in februari en je zal het kalveren meemaken, wat bijzonder speciaal is.
  • Centraal: het centrale gedeelte van het Serengeti National Park Tanzania wordt het meeste bezocht en is dus ook het drukste. Hier vind je dan ook de meeste overnachtingsplaatsen en zie je het gehele jaar wilde dieren.
  • West: in mei en juni bereiken de gnoes de Grumeti rivier in het westen van het Serengeti National Park Tanzania. Hier zie je ook veel krokodillen en nijlpaarden, zowel als andere wilde dieren het hele jaar lang.
  • Noord: het noorden van het park wordt het minst bezichtigd en dit is ook het meest afgelegen gedeelte. Hier zijn wel de meest luxe overnachtingen te vinden. Ga je rond juli en augustus, dan zie je de dieren de Mara rivier oversteken. Houd je van avontuur, dan vind je hier off-road opties en wandel safari’s.

Verblijf en kosten

Er zijn voldoende verblijfplaatsen in het Serengeti National Park Tanzania en je kunt er budget- en luxe opties vinden. Kamperen, lodges en hotels zijn er eigenlijk overal. De prijs voor een dag in het park is ongeveer 50 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen. Je mag dan 24 uur blijven. Een dag in het Serengeti National Park Tanzania is nooit genoeg. Het beste boek je een georganiseerde reis met alles inbegrepen, zodat je voldoende tijd hebt en je er alleen voor moet zorgen dat je je favoriete dieren te zien krijgt. Wil je het Serengeti National Park bezoeken? Bekijk dan de verschillende Tanzania reizen of Tanzania safari’s hier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button