Overig

Hoe val je op met je zaak? 3 leuke ideeën om meer op te vallen!

Sta je aan het roer van je eigen zaak? Dan heb je ongetwijfeld veel aan je hoofd. Je hebt niet alleen met je eigen business te maken, maar ook met tal van andere randzaken. Ga maar eens na aan hoeveel verplichtingen je moet voldoen als ondernemer.

Ondertussen wil je met je eigen zaak ook nog optimaal presteren. Een vereiste daarvoor is om met je zaak op te vallen. Op te vallen bij je potentiële klanten, waardoor je de gewenste groei met je onderneming door kunt maken. Met onderstaande 3 leuke ideeën gaat je zaak op korte termijn meer opvallen!

Idee 1: laat kleding bedrukken

Een van de beste ideeën is toch wel om kleding te laten bedrukken. Laat je bijvoorbeeld een t-shirt bedrukken? Als je hier je bedrijfsnaam of logo op laat drukken, geniet je van meerdere voordelen.

Ten eerste is dit een perfect geschenk om cadeau te geven. Dit kun je onder meer aan je personeel, potentiële klanten of leveranciers doen. Uiteraard kun je dit ook aan je huidige klanten doen. Ten tweede is dit een geweldig marketingmiddel. Draagt een ontvanger zijn/haar ontvangen T-shirt? Dan is dit eigenlijk gratis marketing voor je bedrijf. Iedereen die dit T-shirt ziet, komt in aanraking met je bedrijf. Dat is precies wat je wilt!

Idee 2: een creatieve online marketingcampagne

Ook via de social media kanalen kun je met je bedrijf opvallen. Dit doe je onder meer met een creatieve online marketingcampagne. Zo’n campagne brengt ook meerdere voordelen met zich mee:

–  Perfect te combineren met offline marketing. Een creatieve online marketingcampagne kun je perfect combineren met offline marketing. Zo kun je een hoodie bedrukken en deze via de social media kanalen verloten aan een van je volgers.

–  Perfect te targetten. Een ander voordeel is dat je via social media kanalen perfect kunt ‘targetten’. Dit houdt in dat je gericht de juiste mensen met je boodschap kunt bereiken.

–  Keuze uit meerdere kanalen. Een ander voordeel is dat je uit meerdere social media kanalen kunt kiezen. Elk kanaal is op zijn eigen manier uniek en trekt een bepaalde doelgroep aan. Dit stelt je nog beter in staat om je online marketingcampagne goed te targetten.

Idee 3: organiseer een evenement

Wil je echt opvallen met je zaak? Dan is het organiseren van een evenement een goed idee. Dit kan een bedrijfsevenement zijn waarvoor je talloze (potentiële) klanten uit kunt nodigen. Dit kan echter ook een plaatselijk evenement zijn, waarvoor je alle inwoners van het dorp uit kunt nodigen.

Wat het juiste soort evenement is, hangt af van je zaak. Wat voor producten of diensten bied je precies aan? Wat voor soort evenement sluit hier het beste op aan? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je even kritisch en goed naar moet kijken. Uiteindelijk is elk bedrijf in staat om een geschikt evenement te organiseren. Daarmee is ook elk bedrijf in staat om op een leuke manier (extra) op te vallen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button