Huis

Hoe werkt een waterontharder?

Story Highlights
  • Waterontharder maakt water weer zacht
  • De vaatwasser is minder energie nodig
  • Geen droog haar meer na een douchebeurt

Het Nederlandse leidingwater wordt vaak omschreven als hard water. Daarmee wordt gedoeld op de hoge concentratie kalk in het water. Is er veel kalk in leidingwater aanwezig, dan merk je dat aan de handdoeken die harder uit de wasmachine komen. Je merkt het aan huid en haar, dat na een douche veel droger aanvoelt én je merkt het aan je energierekening. Apparaten als een vaatwasser gebruiken dan namelijk fors meer energie.

Maakt hard leidingwater weer zacht met alle voordelen van dien

Herken je dit? Ga dan een waterontharder kopen. Een waterontharder wordt ook wel een waterverzachter genoemd. Het apparaat is in staat om van hard leidingwater veel zachter leidingwater te maken. Het werkt heel simpel. Hard leidingwater stroomt de waterontharder in. Daar krijgt het te maken met kleine bolletjes hars. Deze korrels of bolletjes weten kalk onttrekken kalk aan het water, dat vervolgens dus weer als zacht water de waterontharder verlaat. Meer is het niet. Meteen na het plaatsen van een waterontkalker voel je het effect. De was is minder hard en je haar voelt minder droog aan, net als je huis. Ook zal er minder aanslag op de voegen zichtbaar worden.

De vaatwasser kunnen het met minder energie af

Misschien wel het grootste voordeel van een waterontharder is dat de apparaten die werken met water de vaatwasser bijvoorbeeld, minder energie nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Dat ga je nadrukkelijk merken aan het energieverbruik en dus aan je energierekening. Daardoor is investeren in een waterontharder een investering die je terug gaat verdienen. Ook heb je met zachter leidingwater minder zeep en shampoo nodig. Dat is weer goed voor het milieu.

Laat het plaatsen van de waterverzachter over aan de specialist

Laat de ontharder bij voorkeur plaatsen door een specialist. Soms namelijk moet er een deel van de waterleiding verlegd worden. Verder heb je amper omkijken aar de waterontharder. Je moet alleen zorgen dat er voldoende zout aanwezig is. Eens in de zoveel tijd zal de ontharder namelijk degenereren. De dan verzadigde deeltjes hars worden dan gespoeld met zoutwater. Daarna zijn ze weer als nieuw. Wat een ontharder kost is sterk afhankelijk van de inhoud van de ontkalker en van de filtercapaciteit. Wat betreft ontharders kan echt maatwerk geleverd worden. Wil je verzekerd zijn van zacht water, vraag dan een offerte aan bij Soft Water Systems. Zij kunnen precies nagaan wat voor jou de perfecte waterontharder is en wat die je gaat kosten. Daarnaast bieden ze maar liefst 15 jaar garantie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button