Trends

Inspiratie voor het uitzoeken van een nieuwe telefoon

Is je abonnement na bijna twee jaar eindelijk ten einde? Dan mag je vaak al een aantal maanden voor het daadwerkelijk verstrijken van de datum een nieuwe telefoon ‘uitzoeken’. In werkelijkheid wordt je abonnement verlengd vanaf de einddatum van je huidige contract, maar krijg je wel alvast je nieuwe telefoon. Vooral handig wanneer je telefoon bijna toe is aan vervanging en dus zijn beste tijd wel heeft gehad. Omdat er in twee jaar ontzettend veel kan veranderen, snappen we heel goed dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken voor het kiezen van een geschikt toestel. Helemaal omdat we er praktisch alles mee doen en je er weer twee jaar mee vooruit moet, is het wel handig dat je kiest voor een toestel dat volledig aan je wensen voldoet.

Ga je voor een iPhone, Samsung of ander model?

Wanneer we het hebben over smartphones, dan hebben we het natuurlijk over de gerenommeerde merken, waaronder Apple en Samsung. De iPhones van Apple en de Samsung series zijn veruit het meest populair. Uiteraard zit hier ook een ander prijskaartje aan dan veel andere merken, maar dan krijg je dan ook het nodige voor terug aan technologie en gemak. Het aankondigen van een nieuw model is bij beide merken één keer per jaar en wordt gedaan in de vorm van een enorm evenement. Zo heeft Apple de nieuwe Iphone 15 aangekondigd op dinsdag 12 september, om 19:00 uur Nederlandse tijd. De nieuwe iPhone 15 is online en ook in de winkel te bestellen vanaf 22 september. Uiteraard is de keuze volledig aan jezelf, maar mocht je kiezen voor een iPhone en wil je het nieuwste model, dan kun je beter wachten op het Apple Event, zodat je zeker weet dat je voorzien bent van de laatste technologie.

Vergelijk verschillende nieuwe modellen

Heb je op dit moment een toestel waar je eigenlijk niet helemaal tevreden over bent? Dat kan natuurlijk! Het kan dan verstandig zijn om eens te kijken welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn. Zo is het heel goed mogelijk dat je bijvoorbeeld de overstap wilt maken van Samsung naar Apple, omdat de gebruiksvriendelijkheid van Apple door de meesten als net even iets prettiger wordt ervaren. Neem daarom niet direct een overhaaste beslissing, maar vergelijk alle nieuwe smartphones online of in de winkel, zodat je niet alleen het uiterlijk van de toestellen kunt vergelijken, maar ook zaken zoals de accucapaciteit en camera spelen voor veel mensen een belangrijke rol. Bekijk dus goed wat je wensen zijn, zodat je op basis daarvan een aantal toestellen met elkaar kunt vergelijken en zo tot een goede keuze komt.

Kijk ook eens naar een ouder model

De kosten van altijd het nieuwste model smartphone kunnen natuurlijk flink in de papieren lopen. Waarom dan niet kiezen voor een wat ouder model? Vooral na de release van het nieuwe vlaggenschip van Apple en Samsung, worden de andere modellen vaak flink in prijs verlaagd, terwijl deze eigenlijk nog maar een jaar oud zijn. Nu is een jaar in de technologie best veel, maar voor de meeste mensen die hun smartphone gebruiken voor de allerdaagse dingen, kunnen ze na de release van bijvoorbeeld de iPhone 15, ook prima uit de voeten met een 14 of 13.

Gerelateerde artikelen

Back to top button