Overig

Inspirerende uitvaarttips

Nu de persoonlijke uitvaart steeds meer gangbaar wordt, ontdekken mensen verschillende manieren om een persoonlijke stempel op een uitvaart te zetten. Dit levert vaak mooie inspiratie op voor wie in de toekomst genoodzaakt wordt om een uitvaart voor een dierbare te organiseren. We geven je 5 inspirerende uitvaarttips voor een uitvaart die net iets anders is dan je gewend bent.

Bijzonder rouwvervoer

Wist je dat er naast de standaard rouwauto veel meer mogelijk is op het gebied van rouwvervoer? Je kunt kiezen voor een traditionele paardenkoets, maar ook heel speciale opties zoals een bakfiets, een koe met wagen of een rouwbus behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je voor rouwvervoer kiezen dat goed bij het karakter of de levensstijl van de overledene past. En het mooie is dat veel vormen van rouwvervoer gewoon worden vergoed vanuit de uitvaartverzekering. Check dit echter wel altijd even voordat je iets bespreekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De feestelijke uitvaart

Het is natuurlijk erg verdrietig wanneer iemand overlijdt, maar vaak is het de wens van de overledene dat zijn of haar leven gevierd wordt. En hoe kun je nu beter het leven van jouw dierbare én je eigen leven vieren dan door middel van een feest. Kies muziek waar de overledene van hield, schenk de lievelingsdrank en serveer zijn of haar favoriete snacks ter nagedachtenis. Alleen al door samen te zijn, komen vaak de mooiste herinneringen naar boven. Dat er hier en daar een traan gelaten wordt, is niet te voorkomen. En dat mag natuurlijk ook gewoon, want bij het leven hoort ook verdriet.

Een sfeervolle avonduitvaart

Steeds meer mensen ontdekken de speciale ambiance die een avonduitvaart met zich mee kan brengen. Kaarsen en fakkels zorgen nu eenmaal voor een warme sfeer wanneer het donker is. Zo kan een persoonlijke uitvaart in de avonduren net voor dat beetje extra zorgen waar je naar op zoek bent. Een uitvaart in het donker kan ook erg indrukwekkend zijn en zal een blijvende herinnering achterlaten bij de nabestaanden.

Live muziek

Muziek speelt in veel gevallen een belangrijke rol op een uitvaart. Maar als muziek echt een belangrijke rol in het leven van de overledene heeft gespeeld, dan is live muziek een mooie toevoeging op de uitvaart. De mogelijkheden zijn eindeloos: een koor dat ‘Ave Maria’ zingt in een kerk of een plaatselijke band die optreedt bij het afscheid van een van hun fans. Het is zelfs mogelijk om speciaal voor of over de overledene een nummer te laten schrijven. 

Natuurbegraven steeds populairder

Natuurlijk kennen we de keuze tussen begraven en cremeren. Maar wist je dat natuurbegraven steeds populairder wordt? Op een natuurbegraafplaats ervaar je de rust van de natuur. Vaak heb je niet eens door dat je op een begraafplaats loopt. Er zijn namelijk geen traditionele graven met een steen. De begraafplaatsen zijn vaak voorzien van een gegraveerde boomschijf en liggen midden in de natuur of op een veld. Het idee van natuurbegraven is ook dat het graf langzaam opgaat in de natuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button