Huis

De verschillende mogelijkheden voor eettafels

Je hebt urenlang in de keuken gestaan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. De rest van je gezin zit smachtend te wachten op het eten, dan wil je die lekkere maaltijd natuurlijk ook serveren aan een mooie eettafel. Toch is het voor veel gezinnen lastig om de perfecte eettafel te vinden. Er zijn immers een heleboel mogelijkheden, en hoe weet je nou welke eettafel het beste bij jou past? Bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je gezin, maar ook met de stijl van je interieur. Een Deens eettafel past bijvoorbeeld perfect in een modern interieur. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de verschillende mogelijkheden voor eettafels op een rijtje.

Een ronde eettafel

Een nieuwe trend op het gebied van eettafels is de ronde tafel. Deze tafels zijn niet alleen geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes, maar je kunt er ook gemakkelijk een extra stoel bij aanschuiven. De tafel heeft namelijk geen hoeken, waardoor er op ieder punt van de tafel een stoel kan worden bijgeschoven. Ronde eettafels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, waardoor je altijd de perfecte tafel voor jouw gezin zal kunnen vinden. Omdat de tafel geen scherpe randen heeft, zijn deze tafels ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Met een ronde eettafel kunnen vervelende situaties worden voorkomen. Wil je iets bijzonders? Kies dan voor een ovale vorm, bijvoorbeeld de Deens eettafel. Deze unieke vorm combineert de praktische voordelen van de ronde eettafel met de gezelligheid van de rechthoekige eettafel.

Een rechthoekige eettafel

De rechthoekige eettafel is zonder twijfel de meest populaire eettafel op dit moment. Je hoeft alleen maar te kijken naar het ruime assortiment bij gespecialiseerde winkels zoals bijvoorbeeld Mistertafel.nl, om te zien hoe populair de rechthoekige eettafel is. Niet voor niets is deze tafel verkrijgbaar in tientallen verschillende materialen, en kleuren. Daarnaast passen rechthoekige eettafels in vrijwel iedere keuken en is er veel plek voor stoelen aan deze tafels. Dat betekent dat deze tafels zeer geschikt zijn voor grote gezinnen, of mensen die regelmatig gasten ontvangen. Wil je iets bijzonders? Denk dan aan een eettafel met houten tafelblad en metalen tafelpoten.

Een vierkante eettafel

Woon je momenteel in een kleine woning, of moet je om een andere reden ruimte besparen met je eettafel? Dan is het slim om te kiezen voor een vierkante eettafel. De vierkante vorm zorgt er namelijk voor dat je de tafel gemakkelijk tegen de muur kunt plaatsen. Dit kan je veel kostbare ruimte besparen. Dit klinkt misschien alsof je stijl moet inleveren voor functionaliteit, maar niets is minder waar. Gelukkig zijn vierkante tafels tegenwoordig ook verkrijgbaar in de mooiste designs, én gemaakt van de beste materialen. Kijk bijvoorbeeld eens op Mistertafel.nl. Hier vind je de mooiste vierkante tafels die allemaal zijn ontworpen met een oog voor modern design. Dit zorgt ervoor dat de tafels niet zullen onderdoen voor de rest van je interieur. Ben je helemaal niet op zoek naar modern design, en zoek je juist iets landelijks? Kies dan voor een houten eettafel.

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Gerelateerde artikelen

Back to top button