Overig

Je telefoon kapot, waar kan je terecht om hem te laten repareren?

Het meest rotte wat je kan overkomen is dat je telefoon kapot gaat en jij hem zelf niet meer aan de praat krijgt. Wat kan je nu het beste doen?

Welke stappen onderneem je?

Het is nooit leuk wanneer je telefoon kapot gaat en zeker niet als het zodanig is dat je hem zelf niet kan maken. Een telefoon reparatie is tegenwoordig iets waar je echt wel bij moet weten wat je doet. Er zit zo ontzettend veel elektronica in een telefoon dat je wel heel goed moet weten waar je mee bezig bent wil je dit zelf gaan doen. Je kunt hem dus het beste aanmelden voor reparatie en wegbrengen of opsturen naar een reparateur. Dan weet je tenminste dat het op de juiste manier gebeurt.

Jouw appeltje laten repareren

Niet elke winkel is ervaren in een iPhone reparatie. Het is dus wel heel erg verstandig om even na te gaan of dat de winkel die jij op het oog hebt dit wel kan. Lees je even goed in op hun website of neem even contact met ze op om te vragen of dat hun daar wat mee kunnen. Een Apple reparatie gaat namelijk net even anders als dat de reparatie van een Android toestel gaat. Dit komt grotendeels door de onderdelen die erin gebruikt worden. 

Waar moet je op letten?

Het is slim om erop te letten of dat de winkel van jouw keuze gebruikt maakt van de originele onderdelen en of jij ook nog garantie krijgt op de onderdelen die vervangen zijn. Dit doen de meeste winkels wel maar het zeker weten is toch altijd wel fijn. Ga ook even na of dat de reparatie een lange tijd in beslag neemt of dat ze er zo mee klaar zijn. Dit is vanzelfsprekend wel afhankelijk van hetgeen wat er kapot is aan jouw telefoon. Je wilt hem zo snel mogelijk weer terug maar het moet allemaal wel op een goede manier gebeuren zodat jij er weer snel optimaal gebruik van kunt maken. 

Wat is slim om te doen?

Iets wat je eigenlijk al vanaf het eerste gebruik af aan moet doen is ervoor zorgen dat de foto’s die jij maakt met jouw telefoon veilig gesteld zijn. Zorg dus dat je met regelmaat een back-up maakt of dat jouw foto’s ook ergens in een Cloud worden opgeslagen. Gaat je telefoon dan kapot dan heb je in ieder geval de foto’s nog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button