Travel

Fotoboek maken

Vroeger was het heel normaal om de gemaakte foto’s te bundelen in een fotoboek. Zo keek je nog eens met genoegen terug op de geslaagde vakanties die je met je gezin vierde. Het ouderwetse fotoalbum is zo goed als verdwenen, wél kun je prima zelf een modern fotoboek maken. Een modern fotoboek helemaal in jouw eigen stijl opgemaakt, gepersonaliseerd en voor je geprint.

Terug naar speciale momenten

Het blijft toch veel leuker om foto’s in een fotoboek te bekijken dan ze op het schermpje van je smartphone te laten zien. Met een fotoboek ga je terug naar speciale momenten en komen bepaalde herinneringen als vanzelf weer naar boven. De fotoboeken van nu zijn van de beste kwaliteit en het samenstellen van het boek doe je zelf, daarbij geassisteerd door geavanceerde software. Bij het samenstellen van het fotoboek kun jij je creatief helemaal uitleven. Heb je wel de foto’s maar niet de tijd om een boek te maken? Geen probleem, want de software kan prima zelf een boek voor je samenstellen. 

Tot wel 120 pagina’s

Een fotoboek maken kun je achter je laptop maar zelfs met behulp van je smartphone. Je krijgt tijdens het maken ontzettend veel creatieve opties voorgeschoteld om het boek helemaal naar jouw eigen wens te maken. Dan gaat het om verschillende achtergronden, diverse lay-outs, cliparts en illustraties uit de immense bibliotheek van de leverancier van het fotoboek. Ook het fotoboek zelf is er in tal van verschillende uitvoeringen. Zo heb je de keuze uit verschillende formaten die beginnen bij S en eindigen bij XL. Je kunt daarbij kiezen uit een staande, vierkante of een liggende uitvoering van het fotoboek. Zelfs op de dikte van het papier in het fotoboek heb je zelf invloed. Kies je voor extra dik papier, dan kies je voor meer contrast en meer diepte in de kleuren. De fotoboeken die beschikbaar zijn variëren ook al in omvang. Vaak geldt een fotoalbum van 120 pagina’s wel als het maximum. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button