Huis

Je Velux dakraam vervangen of toch renoveren?

Heb je een Velux dakraam in je woning of misschien wel meerdere, dan weet je vast ook dat deze dakramen vaak niet het eeuwige leven hebben. Als je gaat merken dat het dakraam niet meer helemaal soepel werkt, heb je twee keuzes: het dakraam vervangen of renoveren. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van jouw situatie en de staat van het dakraam. In dit artikel geven we je een aantal tips om te bepalen of je jouw dakraam het beste kunt vervangen of renoveren!

Jouw Velux dakraam vervangen

Wanneer kies je er nu echt voor om het dakraam te vervangen? In sommige gevallen is renovatie niet meer mogelijk of wordt het heel duur en kun je beter jouw Velux dakraam vervangen. Tref je bijvoorbeeld houtrot aan in je dakraam of is de slijtage niet meer te herstellen, dan is vervangen de beste optie. Het kan ook zijn dat je merkt dat er in de winter veel tocht door het dakraam komt, waardoor jouw kachel harder moet werken om de ruimte te verwarmen. Je kunt eenvoudig een geheel nieuw dakraam laten plaatsen met dezelfde afmetingen als het huidige dakraam. Heb je nog geen dakraam van Velux, dan is dit het juiste moment om te overwegen een ander soort dakraam terug te laten plaatsen. Velux dakramen isoleren over het algemeen namelijk beter dan andere soorten dakramen. 

Jouw dakraam laten renoveren

Vervangen of renoveren? Het kan een lastige keuze zijn, niet alleen bij dakramen. Mensen twijfelen vaak bijvoorbeeld ook of ze hun trap laten renoveren of toch vervangen. In sommige gevallen is het voldoende om jouw dakraam te laten renoveren, zodat je niet meteen een heel nieuw dakraam hoeft aan te schaffen. Is het dakraam bijvoorbeeld wat verouderd, maar nog niet versleten, dan kun je de levensduur aanzienlijk verlengen door het dakraam te laten renoveren. Dit kun je laten doen door ervaren monteurs, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen als je handig bent. Hiervoor zijn er speciale onderhoudssets te koop. Heb je een houten dakraam? Dan kan een nieuw laagje verf ook al wonderen doen. Werkt het dakraam nog prima maar begint de verf wat af te bladeren, dan is het opnieuw schilderen ervan genoeg om er weer even tegenaan te kunnen. 

Renoveren of vervangen? 

Wat de beste keuze is, is dus vooral afhankelijk van de staat van jouw dakraam. Is hij zo ver versleten dat je hem niet meer fijn kunt gebruiken of heb je houtrot aangetroffen? Dan raden we je aan het dakraam te vervangen. Zit het probleem hem alleen in een scharnier die niet meer fijn werkt of is de verflaag niet meer mooi? Dan is renoveren meer dan genoeg om nog langer van het dakraam te genieten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button