Travel

Lekker een dagje uit: Waar ga je naartoe?

Wil je lekker een dagje weg gaan binnenkort, samen met je kinderen, met het hele gezin, alleen met je partner of met een groep vrienden? Dan heb je geluk, want het lijkt erop dat het weer steeds beter begint te worden. Maar wat ga je doen als je een dagje weg wil? Er zijn in Nederland zoveel kanten die je uit kunt, maar wat past nu het beste bij jouw gezelschap en jullie interesses? En wat kun je gaan doen om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen? In dit artikel geven we je een aantal tips voor jouw volgende dagje uit!

Naar de dierentuin

Naar de dierentuin gaan is een echte klassieker en eigenlijk vindt bijna iedereen dit leuk. Als er kinderen in je gezelschap zitten, is dit zeker een goede optie en het kan ook nog eens leerzaam voor ze zijn. Maar ook de meeste volwassenen genieten nog steeds enorm van een dagje naar de dierentuin, vooral als ze van dieren en natuur houden. Er zijn in Nederland enorm veel leuke dierentuinen te vinden, waar je ook woont in het land. In de omgeving van Amsterdam heb je bijvoorbeeld de grote dierentuin Artis en in Emmen de populaire Adventure Zoo Emmen. Bij Arnhem vind je Burger’s Zoo, waar een jungle, oceaan en woestijn na zijn gemaakt. Genoeg keuze dus. 

Uitjes voor een goede prijs 

Iedereen wil natuurlijk graag een dagje weg kunnen voor een goede prijs, zeker nu alles zo duur is. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt gaan doen die niet al te veel geld kosten. Met kinderen kun je bijvoorbeeld naar een grote speeltuin gaan en met de volwassenen bij de speeltuin picknicken. Ben je met een groep volwassenen of maar met z’n tweeën? Dan kun je ook gewoon lekker een wandeling maken in een mooi natuurgebied in Nederland, zoals de Loonse en Drunense Duinen of de Hoge Veluwe. Er zijn ook een aantal websites waar je uitjes kunt vinden met korting, zoals metkorting.nl. Zo kun je op de meeste uitjes binnen Nederland een hoop geld besparen!

Steden bezoeken 

Ben je met een groep vrienden of ga je als stel een dagje weg? Dan kun je er ook voor kiezen om een stedentrip te maken. Bezoek bijvoorbeeld steden zoals Arnhem, Amsterdam, Maastricht of Venlo. De hoofdstad van ons land is natuurlijk zeker een bezoekje waard, met een hoop bezienswaardigheden, winkels en een bruisend uitgaansgebied. Maar de studentenstad Maastricht is ook een goede keuze als je graag wat musea bezoekt of lekker wil gaan shoppen in vintage winkels. In de stad Utrecht kun je ook alle kanten op. Er zijn bijzondere winkels te vinden, talrijke restaurants en terrassen en er is altijd wel iets te doen in het Jaarbeursgebouw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button