HuisTrendsTuin

Leuke ideeën voor jouw kerstversiering dit jaar

Ja, het is pas november, maar stiekem zijn we toch alweer aan het nadenken over de kerstdagen. Wat voor cadeaus ga je geven? Wat voor versiering wil je graag in huis halen? Wat ga je koken met de kerstdagen? Zodra de dagen korter worden smachten we eigenlijk al naar het warme kerstgevoel. Logisch natuurlijk, want met die alsmaar korter wordende dagen wil je natuurlijk graag wat meer licht in huis halen. In dit artikel delen we een aantal leuke tips voor jouw kerstverlichting van dit jaar als inspiratie!

Papieren kerststerren met licht erin

Wil je dit jaar niet alleen de doorsnee lichtsnoeren in huis halen die iedereen heeft hangen, maar juist graag meer unieke decoratie ophangen? Dan zijn deze papieren kerststerren met verlichting een ideaal idee voor jou. De kerstster is naast de kerstboom natuurlijk hét symbool voor deze gezellige en feestelijke periode. Deze originele kerstversiering kun je overal in of rondom je huis ophangen. Voor je raam, boven je deur, boven de poort, bij de kerstboom, boven de dinertafel, waar je maar wil. Zo’n papieren kerstster is makkelijk op te hangen en zorgt voor de perfecte kerstsfeer bij jou in huis.

Kerstdecoratie in de voortuin

Om iedereen in jouw straat een heerlijk kerstgevoel te bezorgen, wil je natuurlijk jouw voortuin ook mooi aankleden voor de kerstdagen. Ook als je niet van springerige versiering houdt, kun je jouw voortuin heel mooi decoreren voor de feestdagen. Een echte klassieker is natuurlijk de kerstkrans aan de voordeur. Er zijn vandaag de dag enorm veel verschillende soorten kerstkransen te krijgen, zodat je deze kunt aanpassen aan de stijl van jouw woning. Veel mensen hangen ook blauwe of witte lampjes onder de dakgoot of carport, als een soort ijspegels. Wil je liever niet te veel doen met licht in de voortuin? Dan kun je er ook voor kiezen om kleine dennenboompjes neer te zetten met subtiele versieringen, stapels hout die mooi neergelegd zijn of kleine lantaarns die toch een beetje licht geven, maar niet teveel.

Tafeldecoratie voor de Kerst

Als je met Kerst gezellig met z’n allen aan tafel gaat zitten, wil je die tafel natuurlijk ook mooi aankleden. Je begint dan meestal met een geschikt tafelkleed, het liefst in één kleur, zodat het geheel niet te druk wordt. Vaak wordt er gekozen voor wit, rood of groen. Het servies dat je gebruikt kun je ook afstemmen op de kleur van het tafelkleed. Een kersttafel is niet compleet zonder kaarsen, maar let wel op dat je ze zo neerzet dat niemand er last van heeft en dat iedereen elkaar nog gewoon kan zien. Ten slotte kun je mooie details toevoegen zoals kerst kransen, kerst takken, lavendel, enzovoorts.

Gerelateerde artikelen

Back to top button