Huis

Lichte of donkere vloer: waar kies je voor?

Het uitkiezen van een vloer kan een flinke uitdaging zijn. Zeker met zoveel verschillende soorten in de aanbieding. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor soort vloer je kiest. Ga je voor een klassieke houten vloer of kies je liever voor een veelzijdige laminaatvloer? Met laminaat van Carpetright maak je altijd een goede keuze! Niet alleen heb je een enorm aanbod aan verschillende stijlen. Je hebt ook een uitgebreide keuze als het gaat om de kleur. Want dat is de volgende uitdaging. Kies je voor een lichte of donkere vloer? Hieronder lees je over de voor- en nadelen van beiden. En wat er het beste bij de verschillende woonstijlen past.

Wat past er het beste bij jou?

De keuze tussen een lichte of donkere vloer hangt natuurlijk voor een groot deel af van wat je mooi vindt en welke stijl je voor ogen hebt voor je nieuwe interieur. Als je een liefhebber bent van een klassiek of juist industrieel interieur, kan een donkere vloer een hele mooie aanvulling zijn. Bij een moderne stijl passen beide vloeren heel goed, maar wordt er vaker gekozen voor een lichte vloer. Uiteraard gaat het erom wat jij het mooiste vindt, ongeacht de woonstijl. Want soms past je stijl of voorkeur niet in een interieur-hokje. Daarom is het belangrijk om op je gevoel af te gaan. In beide gevallen zal het, zeker in combinatie met de juiste kleuren, zorgen voor meer sfeer in huis. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een lichte of donkere vloer, kun je gaan beslissen welke tint je wilt.

De voor- en nadelen

Zowel donkere als lichte vloeren hebben voordelen. Donkere vloeren, zoals espresso en bruin, kunnen in elke kamer een sfeer van verfijning creëren. Het heeft ook het voordeel dat het vuil en stof beter verbergt dan bij lichtere kleuren. Dat maakt het ideaal voor kamers waar veel voetverkeer is, zoals keukens, woonkamers en gangen. Daarnaast kunnen donkere vloeren er ook voor zorgen dat een kamer groter lijkt, als je het combineert met lichte kleuren. Door het accent te leggen op de vloer ontstaat er een groot contrast en ook een afstand tussen de muren en de vloer. Lichte vloeren zoals beige en crème kunnen elke woning een luchtig en ruim gevoel geven. Ideaal voor een kleine woonkamer. De lichte kleur reflecteert het binnenvallende daglicht, wat een heel prettig effect heeft. Beide vloeren hebben natuurlijk ook nadelen. Op een lichte vloer zie je sneller vlekken of stofophoping. Iets wat je met een donkere vloer minder snel hebt. Echter zie je op een donkere vloer weer sneller beschadigingen. Gelukkig is een laminaatvloer slijtvast en sterk. Deze zal dus niet snel beschadigen. 

Kortom, de keuze voor een lichte of donkere vloer hangt af van je persoonlijke smaak en aan de specifieke behoefte voor je huis. Beide opties bieden hun eigen unieke voor- en nadelen. Gelukkig is er geen goed of fout antwoord, alleen wat werkt voor jou. Veel succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button