Huis

3x inspiratie voor meer sfeer in huis

Ah, heerlijk om weer thuis te komen na een lange dag werken. Althans, voelt dat wel echt zo? Voelt jouw huis als een thuis? Nee? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Een beetje meer gezelligheid in huis doet vaak al wonderen. Maar waar moet je dan aan denken? Hoe zorg je voor meer sfeer in huis? Terwijl je wel heel dicht bij je eigen stijl blijft? Dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom in dit artikel de nodige inspiratie om snel meer gezelligheid in huis te halen.

1. Speel met licht en kleur

Meer sfeer in huis begint al bij de basis van een woning. Het is slim om met licht en kleur te spelen. Neem bijvoorbeeld eens de huidige verlichting onder de loep. Maak je vooral gebruik van algemene verlichting of ook van accent- en sfeerverlichting? Die laatste twee zijn wel nodig om de benodigde sfeer in huis te halen. Kies bijvoorbeeld eens voor ledstrips van Ledwereld.nl. Deze zorgen direct voor meer warmte en kunnen op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld bevestigen aan een meubelstuk waar je meer de aandacht op wil leggen of zelfs langs de muur laten lopen.

Veel mensen kiezen voor een veilige kleur op de muren. Zeker in de woonkamer. Zonde, want juist hier maf je uitpakken. Je behaalt simpelweg de meeste sfeer door er gewoon een lik verf tegenaan te gooien. Denk hierbij vooral aan warme kleuren. Bruintinten doen het erg goed. Zeker in combinatie met natuurlijke materialen zoals rotan. Zo richt jij je huis veel warmer in.

2. Speelse vormen

Lang zagen we vooral hoekige vormen in huis. Alle meubels hadden een hoek. Hierdoor ontstonden er meerdere rechte lijnen in huis. Er leken wel allemaal verschillende hokjes te ontstaan. Dat zorgt natuurlijk niet voor heel veel sfeer. Gelukkig zorgen de huidige woontrends ervoor dat we dit hokjesgevoel langzaam kunnen loslaten. In de huidige trends zien we namelijk steeds meer speelse vormen terug. Denk aan ovaalvormige lampen, maar ook ronde salontafels, vazen en andere accessoires. Op die manier heb je weinig ruimte nodig om de rechte lijnen in huis te doorbreken. Een nieuwe lamp boven de bank doet soms al wonderen. Durf een beetje outside the box te denken en je zult merken dat dit het huis direct veel sfeervoller maakt.

3. Durf te combineren

Ben je dol op een bepaalde woonstijl? Dan betekent dit natuurlijk niet dat je je aan alle geschreven regels moet houden. Het leuke van woonstijlen is dat je uit elke woontrend inspiratie kunt halen en hier vervolgens een geheel eigen draai aan kunt geven. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld helemaal in om stijlen met elkaar te combineren. Misschien heb je wel een zeer mooi en stoer industrieel interieur, maar heb je niet het idee dat de oude stoel en erfstuk van je grootmoeder hierin zal passen. Maar heb je het wel eens geprobeerd? Het resultaat kan soms erg verrassend zijn. Bovendien maken dit soort dingen de woning ook persoonlijker en daarmee gezelliger. Een echt thuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button