Trends

Goede rugzak of schooltas kopen: Hier moet je op letten!

Is jouw kind echt aan een nieuwe rugzak of schooltas toe, of gaat hij of zij dit jaar naar de middelbare school en moet je nog een goede tas kopen voor de schoolboeken? Dan wil je natuurlijk wel een goede nieuwe rugzak of boekentas voor je kind aanschaffen, het liefst een die je niet na een jaar weer moet vervangen. Maar hoe weet je nu wat voor tas het meest geschikt is voor jouw kind? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuwe rugzak of schooltas gaat kopen!

Laptop of tablet nodig?

Heeft jouw zoon of dochter een laptop of een tablet nodig op school? Dan is het verstandig om de rugzak of schooltas hier op af te stemmen. Je wil immers wel dat hij of zij het apparaat veilig mee kan nemen, zonder te veel risico op schade. Heeft jouw kind zowel boeken als een laptop of tablet nodig? Dan kun je het beste gaan voor een rugzak met een apart vak voor een laptop of tablet. Zo zit het apparaat apart van de boeken en is er minder kans dat het schade oploopt door schuivende boeken in de tas. Heeft jouw kind alleen een laptop of tablet nodig en verder geen stapel boeken? Dan is het ook gewoon mogelijk om een laptoptas aan te schaffen. Zorg wel dat je er een kiest met wat zijvakjes, bijvoorbeeld voor pennen of andere handige voorwerpen. 

Welk formaat moet de tas hebben?

Voordat je een rugzak of schooltas gaat kopen, is het belangrijk dat je weet hoe groot de tas ongeveer moet zijn en wat er allemaal in moet passen. Ten eerste is dit natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van de boeken of de laptop die je kind mee naar school moet slepen. Zorg dat deze er ruim in passen, anders zul je merken dat de ritsen van de tas snel slijten en dat er zwakke plekken in de stof komen. Over het algemeen is de richtlijn voor een schooltas 20 tot 30 liter aan inhoud. Daarnaast is het fijn als je voldoende opbergmogelijkheden hebt voor kleine onderdelen of voorwerpen, bijvoorbeeld in de vorm van kleine zijvakjes of binnenvakjes. 

Het materiaal en de kwaliteit

De kwaliteit van de tas is natuurlijk erg belangrijk als je graag wil dat deze zo lang mogelijk meegaat. Een schooltas moet wel tegen een stootje kunnen, vooral als deze de hele dag vol zit met schoolboeken. Het is daarom vaak verstandig om voor een leren tas te kiezen. Deze tassen zijn wel duurder dan stoffen tassen, maar de kwaliteit is ook een stuk hoger!

Gerelateerde artikelen

Back to top button