Huis

Op zoek naar een goede loodgieter aan huis? Hier moet je op letten!

Heb je een loodgieter nodig voor bepaalde problemen in huis? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om zeker te weten dat je de juiste vakman vindt voor jouw klus. Je zou misschien zeggen dat iedere loodgieter dezelfde vaardigheden in huis heeft, maar dat is helaas niet altijd het geval. Daarnaast zijn er andere factoren waardoor de ene loodgieter misschien beter bij jouw situatie past dan de andere. In dit artikel geven we je een aantal tips als je op zoek bent naar een loodgieter aan huis!

Wat kun je allemaal laten doen door een loodgieter?

Misschien twijfel je nog of jouw klus wel echt iets is waar je een loodgieter voor nodig hebt. Een loodgieter is gespecialiseerd in aanleg, onderhoud en reparatie van sanitair. Daarnaast hebben deze vakmannen of vrouwen verstand van waterleidingen, verwarmingsinstallaties en riolering. In de meeste gevallen zal een loodgieter specialist zijn op één gebied, dus zoek wel naar de juiste specialisatie. Er zijn diverse dingen die je kunt laten doen door een loodgieter aan huis

  • Het opsporen en oplossen van lekkages 
  • Het repareren of vervangen van dakgoten 
  • Het repareren of vervangen van sanitair 
  • Het repareren van verstopte of kapotte afvoeren 
  • Het onderhouden van boilers
  • Het installeren van een CV-ketel 
  • Het aanleggen van leidingen 

Hoe vind je een goede loodgieter? 

Nu weet je welke klusjes je kunt laten doen door een loodgieter, maar dan moet je natuurlijk wel eerst een geschikte loodgieter vinden voor de klussen die bij jou gedaan moeten worden. Er zijn een aantal manieren waarop je een goede loodgieter kunt vinden:

  • Mond-op-mond reclame: Misschien kent een van jouw vrienden, buren of collega’s wel een goede loodgieter die ze je echt kunnen aanbevelen. Dit is natuurlijk het meest betrouwbaar, aangezien iemand die je kent al een goede ervaring heeft met deze loodgieter. Betrouwbaarder dan reviews op het internet!
  • Vraag het de branchevereniging: Als je kiest voor een loodgieter die lid is van de branchevereniging Techniek Nederland, dan weet je dat hij of zij de juiste kennis en apparatuur in huis heeft. 

Via Google: Wat de meeste mensen doen, is natuurlijk gewoon op internet zoeken naar een loodgieter in de buurt die goede reviews krijgt. Zorg wel dat je niet te snel voor iemand kiest, want niet alle reviews op internet zijn betrouwbaar. Reviews op de eigen website zijn bij lange na niet zo betrouwbaar als Google reviews. Die laatste kunnen namelijk niet door het bedrijf zelf worden verwijderd. Op een eigen website zet een loodgieter vanzelfsprekend alleen maar de positieve reviews, terwijl er misschien ook wel negatieve reviews zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button