Overig

Spaargeld voor kinderen; wel of niet gunstig? 

Door dalende spaarrentes en steeds toenemende inflaties zijn de berichten over spaargeld wegzetten de afgelopen jaren er niet positiever op geworden. Maar wat is het alternatief? Alles uitgeven? Dat is misschien een goede optie wanneer je in je ééntje bent, maar wanneer je kinderen achterlaat dan wil je ze wellicht wel iets meegeven. Niet alleen qua opvoeding maar ook op financieel gebied. Hoe je dat vandaag de dag doet? Hier een aantal ideeën op een rij.  

Het budget 

Het hangt een beetje van het budget af wat je te besteden hebt wat de juiste keuze is. Wanneer je echt flink wat te besteden hebt, dan is vastgoed kopen voor je kinderen wellicht een slimme keuze. Huizen worden door de jaren heen alleen maar meer waard en deze beweging zal op korte termijn wellicht niet veranderen. Wanneer je kiest voor het kopen van vastgoed, dat weet je zeker dat je kind in de toekomst een dak boven zijn of haar hoofd heeft en heb je ook nog eens de kans dat het (flink) in waarde gaat stijgen. In de tussentijd kun je het wellicht verhuren, een extra leuk inkomen voor jezelf! Houd wel rekening met de snel veranderende regels vanuit de overheid omtrent investeren in vastgoed, deze lijken de huizenbezitter iets meer te gaan belasten. 

Aandelen, obligaties, crypto 

Mocht je budget iets minder groot zijn, dan is investeren in aandelen of obligaties wellicht een optie. Dit is heel toegankelijk en kan al vanaf een kleine inleg. Kies altijd voor een betrouwbaar platform, zeker waar het gaat om crypto. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Immediate Peak. Een platform waar ze ook nog goede analyses en eigen inzichten delen. Maak een mix binnen de portefeuille en laat het enkele jaren staan. Je zult zien dat het dan al snel groeit tot een mooi bedrag. Ga niet iedere dag de eventuele winst checken en koersen bekijken, dit is namelijk een investering die je over de lange termijn moet zien. Stort gewoon maandelijks een bedrag bij en kijk één keer per jaar waar je staat. Zeker wanneer je start wanneer je kind nog zeer jong is, zul je zien dat het door de jaren heen in golven omhoog gaat. Ook hier is geduld een zeer schone zaak.  

Kortom, er zijn zeker alternatieven wanneer je je kind een extra dosis financiële zekerheid wilt meegeven. Een combinatie van verschillende aspecten is in de snel veranderende wereld van vandaag de dag wellicht de meest verstandige. Van een leuke portefeuille aan aandelen tot een paar crypto munten, en uiteraard een appeltje voor de dorst op de spaarrekening. Gezamenlijk zorgt dit voor een mooie mix waar je kind een kickstart in zijn of haar volwassen leven mee kan maken.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button