Tuin

Tips voor een gezellige, winterse overkapping in de tuin

De koude periode heeft ons landje bereikt en dat betekent dat het weer vroeg donker wordt. Daarnaast lijkt het elke dag weer een paar graden kouder te worden en zitten we het liefst de hele dag onder een dekentje bij kaarslicht. Als het even kan graag met een warm drankje! Maar hoe top zou het zijn als je elke dag zo gezellig af zou kunnen sluiten zoals het hierboven geschetste beeld? En dat je dit in je tuin zou kunnen doen, zodat je toch nog een beetje van het winterse weer kunt genieten? We geven je graag wat tips hoe je dit het beste kunt doen.

Een knusse overkapping

Dit fantastische idee begint bij het bij elkaar rapen van alle benodigdheden voor een gezellige hoek in de tuin. Hier heb je uiteraard een hoekbank in de tuin voor nodig, welke je met flink wat kussens aankleedt. Deze zet je onder je houten of glazen overkapping, waardoor de warmte vastgehouden wordt. Ook is het een goed idee om wat lichtjes te installeren, zoals een gezellig priklichtsnoer of een geschikte tafellamp voor buiten. Heb je nog geen meubelen, dan kun je gemakkelijk een loungeset outlet bekijken voor de mooiste exemplaren.

Breng warmte mee

In de zomer kun je natuurlijk heerlijk van de schaduw genieten van je overkapping, maar in de winter heb je warmte nodig. Denk aan een heater, een vuurtafel en zelfs wat fijne dekens. Zo kun je je heerlijk instoppen, terwijl je geniet van de warme straling van je warmtebron. Kaarsjes doen het ook altijd goed, maar deze staan er natuurlijk voornamelijk voor de sfeer. Richt je overkapping zo in dat de warmte goed onder het dak blijft hangen, waardoor je het niet koud krijgt. Tot slot kun je een warm drankje meenemen naar buiten, zoals thee, een warme chocolademelk of een feestelijke glühwein.

Decoreer erop los

Het is belangrijk om je overkapping, naast mooie meubelen en warmte, ook wat extra aan te kleden met decoratie. Denk hierbij aan een mooi wandcanvas welke geschikt is voor in de tuin of mooie verlichting.  Ook kun je kijken naar wat tuindecoratie die je een geschikt plekje kunt geven onder je overkapping. Zie het als een verlenging van je woonkamer, waarbij je best een beetje uit mag pakken. Dat maakt het toch een knusser plekje om vaak te zitten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button