Overig

Tips voor het kopen van de juiste motor accu

Wanneer de eerste zonnestralen doorbreken, begint het natuurlijk bij de meeste motorrijders al direct te kriebelen. Tijd om je motor uit de stalling te halen, je pak aan te trekken en die pk’s eens flink aan het werk te zetten. Toch zien we ontzettend vaak, dat wanneer de motor uit de stalling of schuur wordt gehaald, het bij het proberen te starten akelig stil blijft. De kans dat je accu dan leeg is, is vrij groot. Vooral wanneer je motor gedurende de gehele winterperiode in een koude schuur heeft gestaan, komt dit je accu niet ten goede. Tijd voor een nieuwe accu dus! Wil jij weten waar je op moet letten tijdens het kopen van een accu, lees dan onze tips!

Welke motor accu is het best?

Wanneer je motorfiets accu het na een winter in de stalling heeft begeven, dan is de kans groot dat jij jezelf afvraagt wat nu de beste accu is voor jouw motor. Kies je voor een loodaccu of ga je voor gel? De loodaccu is in principe de meest voorkomende accu, gezien de vele voordelen welke deze biedt ook niet zo heel vreemd als je het ons vraagt. Deze accu is relatief betaalbaar en kunnen tegen een flink stootje. Zo kun je je motor met een loodaccu prima enkele maanden stil laten staan, want je zult zien, dat deze daarna gewoon probleemloos wil starten. Een absolute aanrader dus.

Oplaadbare accu

Dat iedere accu oplaadbaar is, dat is natuurlijk geen verrassing. Anders zou je accu na verloop van tijd natuurlijk leeg zijn en dus vervangen moeten worden. Maar het ‘droog’ opladen van de accu is een ander verhaal. Dit betekend dat je weinig tot geen onderhoud hebt aan je accu en enkel het accuzuur hoeft toe te voegen, zodat je je accu direct kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je geen problemen hebt met het starten van je motor, wanneer deze enkele maanden gedurende de winterperiode in de stalling heeft gestaan.

Vermogen

De meeste accu’s voor motoren beschikking over een 12 volts lading. Wanneer je een wat lichtere motor hebt, dan kan het ook zijn dat je accu 6 volt is.  Daarnaast is het ook belangrijk te letten op het aantal ampère, want het aantal volt zegt namelijk nog niets over de daadwerkelijke capaciteit van de accu. Bij Boonstra Parts vind je een ruim aanbod accu’s en beschikken ze over de juiste expertise, zodat ze je kunnen voorzien van de juiste informatie voor de aanschaf van de juiste accu voor je motor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button