HuisTuin

Tips voor verlichting voor binnen en buiten!

Verlichting kan veel betekenen voor het interieur en voor een buitenplek. Als het donker wordt, wil je natuurlijk nog steeds kunnen zien. Door verlichting te plaatsen, zorg je ervoor dat je veel langer kunt blijven genieten van de tuin en de woning. Heb jij nog niet voldoende buitenverlichting in de tuin staan? Dan is het wellicht een slim idee om hier eens naar te kijken. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je een lange tijd kunt genieten van de tuin.

Glazen hanglampen van Brokis

Ben je op zoek naar leuke en excentrieke verlichting voor binnen? Dan zijn de lampen van Brokis wellicht een zeer goede keuze. Deze lampen zijn namelijk voorzien van zeer mooie vormen. Deze hebben zij te danken aan het glas dat gebruikt wordt in de lampen. Deze zijn namelijk allemaal mond geblazen en zijn daardoor extra uniek. De design lampen passen in vrijwel ieder interieur. Je kunt ze bijvoorbeeld perfect gebruiken als een ware eye-catcher. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur? Dan is een design hanglamp van Brokis een perfecte eyecatcher voor boven de eetkamer. Uiteraard kun je ook gaan voor leuke staande lampen of een leuke bureaulamp!

Wat voor buitenverlichting is handig?

Buitenverlichting kun je in veel verschillende soorten en maten ophangen. Het kan ook meerdere doelen hebben. Allereerst kan de verlichting voor buiten bedoeld zijn om de hele tuin te verlichten, zodat het er in de avond mooi uit ziet. In dit geval ga je voor verschillende buitenlampen die je door de hele tuin gaat zetten. Daarnaast kan het ook zijn dat de buitenverlichting meer effect moet hebben op specifieke locaties. Als je bijvoorbeeld een overkapping hebt geplaatst, wil je natuurlijk ervoor zorgen dat er voldoende verlichting is onder de overkapping. In dit geval is het belangrijk dat je de buitenverlichting zo neerzet dat er ook onder de overkapping verlicht wordt. Je kunt dit natuurlijk ook makkelijk bewerkstelligen door spots te plaatsen in de overkapping.

Waar let je op bij het aanschaffen van verlichting?

Als je de verlichting in of rondom het huis gaat aanpassen, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Allereerst is het goed om te kijken naar je interieurstijl. Als je hele woning een moderne uitstraling heeft, wil je de verlichting hier natuurlijk ook goed op aan laten passen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de verlichting effectief is. Zo hangt er bijvoorbeeld altijd een lamp boven de eettafel, zodat je ook in de avond rondom de tafel kunt zitten. Zorg er tevens ook voor dat de verlichting niet te fel is, maar dat je wel genoeg kunt zien in de avond!

Speel met je verlichting in je interieur

Heb je het hele interieur goed ingericht? Dan kun je veel goed of slecht doen met verlichting. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde accessoires in het interieur extra te belichten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een schilderij voorzien van een spotje. Vervolgens kun je het schilderij extra belichten, waardoor het goed opvalt binnen het interieur. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een zithoek te verlichten met extra staanlampen om zo de hoek nog fijner te maken. Heb jij al een idee wat je wilt gaan doen met de verlichting in jouw interieur?

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button