Top 5Travel

Top 5 vakantiebestemmingen

Reizen, we doen het allemaal graag. De ideale manier om te ontspannen en om ons even terug te trekken van de dagelijkse stress. Maar waar ga jij meestal naartoe? Wij als mens zijn gewoontedieren. Meestal hebben we één of meerdere vaste plekken waar we jaarlijks naar terugkeren. Dat is jammer, want de wereld is bezaaid met prachtige landen voor jou om te ontdekken. Waarom doe je het niet eens anders, en kies je eens een bestemming die je nog nooit eerder hebt gezien? Hieronder vind je alvast een handige top 5 van de leukste en mooiste vakantiebestemmingen ter wereld, om je op weg te helpen!

5.Vlieg mee met graaf Dracula naar het mysterieuze Transsylvanië

top 5 vakantiebestemmingen - roemenië

Roemenië is een land vol cultuur, natuur en magie. Spijtig genoeg wordt de schoonheid van Roemenië nog steeds onderschat. Als je een echte cultuur- en natuurliefhebber bent, dan ben je niet beter af dan in Transsylvanië. Dit prachtige gebied van Roemenië is geboorteland van de eeuwenoude legende Dracula. Als je dol bent op mythes en geheimzinnigheid, dan loont het zeker de moeite om de omgeving te gaan ontdekken. Ook als je heel het mythisch gedoe maar niets vindt is Transsylvanië iets voor jou. Het landschap van het Transsylvanisch gebied is zo prachtig dat je vanzelf zult geloven dat sprookjes écht bestaan. Transsylvanië heeft natuurlijk vele interessante plekken om te bezichtigen. Je kan een trektocht doen, maar als je liever op één plaats blijft is Sibiu een echte aanrader. Sibiu is een Middeleeuws pittoresk stadje dat gelegen is aan de voet van de Transsylvanische Alpen.

4. Waan je als een echte zeemeermin (of zeemeerman) in de prachtige onderzeese wereld van de Galapagos eilanden

top 5 vakantiebestemmingen - galapos

De Galapagos eilanden behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Eens je op de Galapagos eilanden bent toegekomen zal je zien waarom. Een zee zo helder en blauw zal je verwelkomen met het gevoel dat je écht in een sprookje terecht geraakt bent. Als je houdt van zon, zee, strand en prachtige fauna en flora dan is dit de plek waar je moet zijn. Ook professionele duikers doen er goed aan om de Galapagos eilanden te bezoeken, want deze eilanden staan bij de top van mooiste duikplaatsen ter wereld. Je hoeft niet per se een professionele duiker te zijn. Ook snorkelen in het mooie heldere water is een unieke ervaring! Vrolijke dolfijnen, vriendelijke pinguïns en buitengewone schildpadden, je ziet het er allemaal! Voor de professional zijn Gordon Rocks eilanden een aanrader, voor de leek de wolf en Darwin eilanden. Welke plek je ook uitkiest op de Galapagos eilanden, het wordt sowieso buitengewoon prachtig!

3. Treed in de voetsporen van Pablo Neruda en vind je muse in het prachtige, kleurrijke Valparaiso

top 5 vakantiebestemmingen - valparaiso

Pablo Neruda, wie heeft er nog niet gehoord van deze geliefde dichter? Een zeldzaam talent die onwaarschijnlijk mooie gedichten schrijft. Je vraagt je soms af hoe hij dat voor mekaar heeft gekregen. Maar eens je één van zijn thuishavens hebt bezocht, dan zal het je al snel duidelijk worden. In het stadje Valparaiso in Chili staat een huis die uitkijkt op de prachtige zee. Dit huis was vroeger van Pablo Neruda en doet nu dienst als museum. Als kunstliefhebber is het erg interessant om te zien waar Neruda zijn inspiratie uit haalde. Maar je hoeft daarom geen kunstliefhebber te zijn. Valparaiso is een prachtig stadje vol met kleurrijke huisjes die uitkijken op de zee. Het heeft een aparte, charmante én kleurrijke uitstraling en is zeker de moeite waard om te ontdekken!

2. Hike terug in de tijd tussen de prachtige omgeving van Petra, Jordanië

Jordanië is niet erg gekend om naartoe te reizen en dat is zeker onterecht. Als je houdt van rotsen, bergen, natuur en een historisch feel, dan is Petra the way to go. Deze vakantie is vooral ideaal voor hikers. Je kan namelijk in vier dagen naar de historische stad van Petra lopen, als je vertrekt vanuit Dana. Onderweg kan je lekker kamperen in de mooie natuur. Tijdens je wandeling geniet je van mystieke plaatsen, prachtige historische monumenten en een uitzonderlijke woestijn.

1. Baad in luxe en laat je volledig verwennen als een échte sjeik in Abu Dhabi

top 5 vakantiebestemmingen - abu dhabi

Als je houdt van grote imposante gebouwen, ontelbare leuke winkels, luxueuze hotels, comfort en ontspanning, dan is Abu Dhabi zeker iets voor jou. In Abu Dhabi kan je jezelf eens goed laten verwennen in één van de vele luxueuze hotels. Je kan er heerlijke gaan shoppen en lekker gaan eten. Rondlopen in Abu Dhabi is de moeite waard, overal waar je kijkt zie je unieke, moderne gebouwen die je het gevoel geven dat je in de toekomst terecht gekomen bent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button