Travel

Veel onderweg? Deze dingen kun je doen!

Of je nu dagelijks naar je werk reist in het OV of veel rondhangt op vliegvelden, we hebben allemaal van die momenten dat je denkt; wat zal ik eens gaan doen? Veel mensen grijpen automatisch naar hun smartphone en gaan een beetje op social media rondhangen. Dit zogenaamde ‘doomscrollen’ staat nu niet echt bekend als de meest inspirerende momenten van je leven en kunnen je tevens een gevoel van neerslachtigheid geven. Maar niet getreurd, hier zijn namelijk leuke alternatieven voor te bedenken. Wat jij kunt doen wanneer je veel onderweg bent? Hier leuke tips!

Tante, oma, buurvrouw?

Heb jij die ene lieve vriendin eigenlijk al te lang niet gesproken? Verdient je buurvrouw wel een hart onder de riem? Nieuwsgierig hoe het met je oma is? Redenen genoeg om weer eens iemand ouderwets te bellen zonder reden. Een belletje om oprecht te vragen hoe het met iemand gaat wordt echt door iedereen gewaardeerd. Sluit een voordelig sim only onbeperkt bellen abonnement af en je weet zeker dat je alle tijd hebt om eens goed naar de verhalen van je omaatje te luisteren. Je zult zien, je hangt op met een heerlijk gevoel. Een stuk waardevoller dan zinloos gescroll.

Kort zen moment

Wist je dat er superleuke, gratis apps zijn zoals Headspace en Kalm die je gewoon onderweg een kleine meditatie kunnen bieden? Van lange tot korte sessies, deze apps nemen jou even helemaal mee in een heerlijk momentje van rust. Zeker wanneer je veel onderweg bent sta je bloot aan veel prikkels, af en toe dan even opgaan in je eigen bubbel is een zeer welkome afwisseling! Dus slinger die iPhone 11 lekker aan in de trein en ga voor dat rustmomentje.

Goed gelezen

Een boek lezen? Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Door alle nieuws en mediaberichten komen we nog maar weinig aan echt een boek toe. Eigenlijk best jammer. Daarom is een boekenapp op je telefoon installeren een goed idee. Zet je telefoon op de ‘niet storen’ modus en ga lekker een boek lezen op je telefoon. Van een doktersroman tot een kookboek, het is allemaal goed. Je zult zien dat lezen doet lezen en je binnen no-time heel wat boeken verslindt!

Kortom, geen moment is meer nutteloos! Maar laat die tijd ook niet door je vingers glippen door onzinnige dingen te doen. Met bovenstaande tips geef je jezelf een heerlijk gevoel en soms zelfs een ander ook nog. Een echt win-win situatie, enjoy!

Gerelateerde artikelen

Back to top button