Health

Verschillende soorten scootmobielen; welke past bij jou?

Als je graag mobiel wilt blijven dan is een scootmobiel kopen vaak een goede keuze. Een scootmobiel is een elektrische scooter met drie, vier of vijf wielen. Bij het kiezen van een scootmobiel heb je de keuze uit verschillende soorten scootmobielen, maar welke past het beste bij jou? Lees hieronder uit welke scootmobielen je kunt kiezen. Vragen over het kopen van een scootmobiel? Ga naar Scootmobiel Comfortabel voor alle modellen en gratis advies.

Welke soorten scootmobielen zijn er?

Ben je minder mobiel en wil je toch zelfstandig de deur uitgaan? Dan zorgt een scootmobiel ervoor dat je deze vrijheid behoudt. Er zijn vele verschillende soorten scootmobielen. Wij geven hieronder meer informatie over de populairste modellen.

Opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbaar model kan je gemakkelijk demonteren, waardoor je deze eenvoudig kunt meenemen in de auto of trein. Ook als je weinig opbergruimte hebt is een opvouwbare scootmobiel een aanrader. Je kan deze gemakkelijk zonder gereedschap opvouwen. Het nadeel van deze modellen is vaak dat ze een lagere actieradius hebben. Dit betekent dat je er minder ver mee kunt rijden.

4-wiel scootmobiel

Deze scootmobiel heeft vier wielen, waardoor de kans op omvallen nihil is. Zo kan je veilig gebruik maken van je scootmobiel. Ook kunnen scootmobielen met 4 wielen vaak een hogere snelheid bereiken. De actieradius van scootmobielen met 4 wielen is vaak redelijk hoog, waardoor je er ook langere ritten mee kunt maken. Wel is het altijd belangrijk om de actieradius te checken.

3-wiel scootmobiel

Dit type scootmobiel heeft één wiel voor en twee wielen achter. Het voordeel van een scootmobiel met drie wielen is dat je enorm wendbaar bent en de besturing erg gemakkelijk is. Ideaal voor als je regelmatig wilt rijden in kleine ruimtes, bijvoorbeeld in huis of in de supermarkt. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button