Huis

Waar moet je aan denken bij het kopen van eetkamerstoelen?

Eetkamerstoelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Met of zonder armleuning, bekleed met stof of meer leer, of juist van kunststof of hout. Zoals je hoort komen eetkamerstoelen in veel verschillende vormen, maten en materialen. Maar hoe kies je de eetkamerstoelen die perfect bij jou passen? Daarover willen we je in deze blog graag een paar tips geven. 

Vorm en afmetingen

De eettafel is natuurlijk zeer bepalend wanneer het aankomt op het kiezen van geschikte eetkamerstoelen. Je wil stoelen kiezen die je aan kan schuiven en waarvan de zitting dus niet hoger is dan het tafelblad. Daarnaast zijn er verschillende soorten tafels, zoals ronde, vierkante of rechthoekige. Dus hoe bepaal je hoeveel stoelen eigenlijk geschikt zijn? Daar is een trucje voor. Voor elke eetkamerstoel kan je uitgaan van 60 centimeter ruimte. Dit is voor de stoel, maar ook om genoeg afstand te bewaren tot de overige stoelen zodat je de stoelen kunt verschuiven maar ook niet te dicht op elkaar zit. 

Rondom de eettafel

Wanneer je bepaald hebt hoeveel stoelen je wilt gaan aanschaffen, dan is het tijd om na te denken over de ruimte rondom de eettafel. Het is namelijk wel de bedoeling dat je de stoelen ook nog aan kunt schuiven. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat wanneer er iemand opstaat uit één van de stoelen diegene ook nog genoeg ruimte heeft om ergens anders naartoe te lopen. Daarom is het in veel gevallen een goed idee om de stoelen en de tafel centraal in de ruimte te plaatsen. 

Comfort

Wanneer je denkt aan het aanschaffen van stoelen dan is comfort natuurlijk een factor die je niet over het hoofd kan zien. Het comfort wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal waarvan de stoel is gemaakt. Maar daarnaast speelt ook mee of de stoelen bijvoorbeeld armleuningen hebben of niet. 

Dus hoe bepaal je in welke mate comfort voor jou belangrijk is? Het belangrijkste om te bepalen is waarvoor je de stoelen allemaal wilt inzetten. Wil je alleen ‘s morgens en bij het diner even zitten om te eten, of wil je ook uitgebreid met je vrienden en familie zitten voor een spelletjesavond? Wanneer je alleen even snel eet aan de eettafel dan is het misschien niet nodig om zeer comfortabele stoelen te kopen. Echter, wanneer je vaak aan de eettafel zit, dan is het de moeite waard om te investeren in kwaliteit en voor zeer comfortabele stoelen te gaan. 

Inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen kan op veel verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld eens online rondkijken of ergens een winkel inlopen en eens wat rondkijken. Woon je toevallig in het noorden van Nederland? Kijk dan eens rond op de woonboulevard Groningen. Met een veelzijdig aanbod aan winkels is er voor ieder wat wils.

Gerelateerde artikelen

Back to top button