Health

Wat is Dry needling?

Je hebt misschien wel eens van dry needling gehoord. Dit is een therapie vorm en daarbij maken ze gebruik van kleine, dunne naaldjes. Tijdens de behandeling worden de naaldjes in een spier geprikt. Het doel is om de spier dan goed en ook snel te laten ontspannen. Er kan sprake zijn van verhardingen in een spier, dit kan komen door spierknopen of door triggerpoints. Dit veroorzaakt weer pijn. Met dry needling worden de triggerpoints aangeraakt en dan wordt de pijn minder. De meeste mensen voelen na de behandeling al dat een spier meer ontspannen is.

Bij een triggerpoint gaat het over een gevoelige/pijnlijke plek tussen de spiervezels. Het kan pijn veroorzaken maar ook uitstralende pijn veroorzaken. Daar wil je uiteraard zo snel mogelijk vanaf en dit kan met dry needling worden aangepakt.

Voordelen dry needling

Met dry needling worden goede resultaten geboekt. Het geeft dan ook een aantal voordelen. Om te beginnen is het een voordeel dat een spier op een snelle manier kan ontspannen. Er is ook sprake van een kortere behandeltijd en een korter behandeltraject. Vaak is binnen een paar behandelingen de pijn al verdwenen. In korte tijd ervaar je al minder pijn en dry needling werkt ook bij uitstralende pijn. Het kan gebruikt worden bij veel pijnklachten en ook kunnen er spieren behandeld worden waar je met je vingers niet bij kan. Dankzij dry needling krijg je sneller de kracht terug in de spieren en kun je weer sneller normaal bewegen. Ben jij op zoek naar een effectieve behandeling? Neem dan eens een kijkje bij https://alphafysiotherapie.nl/diensten/dryneedling/! Zij werken uitsluitend met gekwalificeerde fysiotherapeuten.

Resultaat dry needling

De mensen die al een dry needling behandeling hebben mogen ondergaan, weten vaak dat het resultaat al snel voelbaar is. Pijn die je al langere tijd hebt, kan dan na twee of drie behandelingen verdwenen zijn. Het is inzetbaar bij bijvoorbeeld hoofdpijn, pijn in je schouder, pijn in je onderrug, achillespeesklachten, blessures die sport gerelateerd zijn of bijvoorbeeld een tenniselleboog. Zoals je kunt zien kan het dus op diverse gebieden worden toegepast en dat kan dus al snel verlichting geven. Als je een bepaalde pijnklacht hebt dan kun jij dus ook overwegen om deze vorm van therapie te kiezen. Er zal altijd met je samen gekeken worden naar wat de beste behandeling is jouw klachten.

https://alphafysiotherapie.nl/diensten/dryneedling/

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button