Trends

Wat is een VPN en waarom moet je het gebruiken?

Bijna iedereen is tegenwoordig online te vinden. Dit is natuurlijk helemaal niet gek, aangezien vrijwel alles online gedaan kan worden. Je kunt gemakkelijk producten of diensten aanschaffen en je kunt er allerlei spellen spelen. Het is echter wel belangrijk dat je het op een goede en veilige manier doet. Veel mensen browsen daarom met een VPN van ExpressVPN. Maar wat is een VPN nu precies en waarom is het handig om te gebruiken? Dat leggen we je graag uit in dit artikel!

Wat is eigenlijk een VPN?

Op het moment dat je online gaat browsen, laat je overal een spoor achter. Dit kan bestaan uit je IP adres of een heel profiel. Verschillende bedrijven en overheden maken gebruik van deze gegevens. Ze worden doorverkocht of worden gebruikt om je op de vingers te tikken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van jouw internet avontuur. Om ervoor te zorgen dat je niet zo makkelijk te volgen bent, gebruik je een VPN. Deze versleuteld al je gegevens, waardoor ze niet door bedrijven gebruikt kunnen worden. Daarnaast ben je met de VPN verbinding ook nog eens veel beter beschermt tegen hackers en andere mogelijkheden van cybercriminaliteit. 

Waarvoor gebruik je een VPN verbinding?

Er zijn enorm veel verschillende redenen waarom je een VPN verbinding dient te gebruiken. Allereerst wordt een VPN verbinding gebruikt om geen spoor achter te laten. Niemand weet dat jij het bent en ook ben je niet te traceren. Op deze manier kun je gemakkelijk en anoniem door het internet heen gaan. Daarnaast ben je ook beter beschermt tegen internet criminaliteit. Je gegevens zijn beschermd, waardoor ook hackers er niks aan hebben. Vervolgens kan het zijn dat je websites wilt zien uit andere landen. In sommige gevallen kan dit enkel als je zelf ook in dat land bent. Door je VPN verbinding om te zetten naar dat land, kun je direct alle content van die website inzien. Dit is bijvoorbeeld handig als je een film wilt kijken die al wel uit is in een ander land, maar nog niet in je eigen land.

Is het gebruik van een VPN moeilijk?

Het gebruik van een VPN is enorm gemakkelijk. Bij het aanschaffen van de software, krijg je een download link. Vervolgens download je de VPN op je computer. Bij het opstarten van de computer kun je de VPN verbinding automatisch aan laten gaan. Vervolgens kun je al direct beginnen met het browsen op internet. Als je naar een ander land wilt gaan, kun je de VPN gemakkelijk openen. Je kunt dan gewoon een ander land kiezen waar je verbinding mee wilt maken. Zo makkelijk kan het zijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button