Trends

Wat moet je weten over de iPhone 14 Pro?

De meest geavanceerde telefoon van Apple is er eindelijk: de iPhone 14 Pro. Deze telefoon is de crème de la crème op het gebied van smartphones van dit moment. Geen wonder dat zo veel Apple fans niet konden wachten totdat deze telefoon werd uitgebracht. Alhoewel de iPhone 14 er inmiddels al is, weten kenners dat je het beste kunt wachten op de Pro versie van een Apple smartphone. Dit is over het algemeen de ultieme versie van een model. Dat is ook bij de iPhone 14 Pro het geval. Een iPhone 14 Pro abonnement lijkt dan ook een logische keuze. Maar wat maakt deze telefoon zo goed?

Wanneer komt de iPhone 14 Pro uit?

Dat de iPhone 14 Pro er aan zat te komen, zal weinig kenners en Apple fans verbazen. Op 7 september 2022 werd dit model voor het eerst getoond, met het nieuws dat de iPhone 14 Pro wereldwijd op 16 september uit zal gaan komen. Vanaf 9 september was het mogelijk om je iPhone 14 Pro te reserveren. Er is ook een andere uitgave van dit model genaamd de iPhone 14 Pro Max. Haal jij meteen de eerste dag deze nieuwe Apple smartphone in huis? Of wacht je het nog even af? Gebaseerd op de eigenschappen durven wij wel te stellen dat dit één van de beste smartphones van dit moment gaat worden.

De eigenschappen van de iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is de eerste variant van de iPhone die gebruik zal maken van een nieuw soort display. Deze display heet Dynamic Island. Zoals de naam al aangeeft, wordt de dynamiek van je scherm hiermee significant verbeterd. Daarnaast is er in de Verenigde Staten iets bijzonders aan de hand. Fysieke sim kaarten zijn niet meer mogelijk. In de Amerikaanse versie zit geen sim card reader inbegrepen. Wij zijn benieuwd of dit in Europa ook nog een keer zal gaan gebeuren, aangezien een non-fysieke sim kaart ook zo zijn voordelen heeft.

De iPhone 14 Pro zal in vier kleuren verkrijgbaar zijn: Silver, Space Black, Gold en Deep Purple. Dankzij de variatie aan kleuren is er voor ieder wat wils. De chip die gebruikt wordt voor deze telefoon is de nieuwe A16 Bionic SoC. Dat betekent nog meer rekenkracht en grafische mogelijkheden. Ook is de iPhone 14 Pro voorzien van een nieuwe 48-mp sensor, wat 2x zoom en 4k video mogelijk maakt zonder dat Digital Zoom hiervoor nodig is. Bovendien heeft de camera aan de voorzijde nu autofocus en de mogelijkheid om meerdere mensen te herkennen in Portrait Mode.
De display van deze iPhone is een Super Retina Display XDR, met een piek van 2.000 nits. De resolutie is 2556 x 1179 pixels. Bij de Pro Max versie is dit zelfs 2796 x 1290. De coating van de telefoon is bestand tegen vingerafdrukken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit vies zal worden. De Always on Display feature is er ook weer. Daarnaast is de batterij van deze smartphone een significante stap vooruit. De iPhone 14 Pro maakt het mogelijk om 24 uur op rij continu video’s te kijken zonder dat de telefoon uitvalt. Genoeg reden om deze telefoon eens te proberen, toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button