Overig

Wat zijn de verschillen tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering?

Ben je aan het kijken naar een inboedelverzekering Univé, maar twijfel je nog of dit de verzekering is die je nodig hebt voor jouw woning? Naast het verzekeren van jouw inboedel kun je namelijk ook de opstal verzekeren. Het is een geheel andere verzekering, dus het maken van een keuze is cruciaal voor wanneer je aanspraak wilt maken op de verzekering. Maar wat zijn dan de grootste verschillen? En waarom kies je een bepaalde verzekering voor de woning? Na het lezen van onderstaande informatie kan je voorkomen dat je niet voldoende gedekt bent en problemen krijgt tijdens het indienen van een schadeclaim. 

Al jouw bezittingen zijn beschermd

Een inboedelverzekering van Univé is de verzekering waarmee je de inboedel kunt dekken. Het is de dekking voor alle bezittingen die je hebt en die losstaan van het huis. Denk hierbij aan meubelstukken, elektronica, kleding en persoonlijke bezittingen. De verzekering kan voorkomen dat je zonder spullen komt te zitten na bijvoorbeeld een inbraak of een flinke lekkage in huis. Niet alleen moet je bij deze verzekering denken aan de spullen die binnenshuis staan. Veel verzekeringen kunnen namelijk ook jouw spullen buitenshuis dekken. Denk aan de spullen die je meeneemt op vakantie. In dit geval moet je wel de juiste dekking hebben afgesloten. Met een groot aantal dekkingsmogelijkheden en aanvullende opties is er te allen tijde een verzekering voor jouw situatie te vinden. 

De structuur van het huis beschermd

De opstalverzekering voor je woning is een ander verhaal. In dit geval is de structuur van het huis gedekt. De verzekering dekt dus voornamelijk de muren, het dak, de vloeren en de ingebouwde kasten. Ook jouw badkamer is in veel gevallen via deze dekking te claimen. Het zit immers vast aan de woning. In feite kun je dus stellen dat hier het grootste verschil zit met de inboedelverzekering. In plaats van jouw bezittingen die je kunt verplaatsen, draait het bij deze verzekering immers om de zaken die niet te verplaatsen zijn en dus vastzitten aan het huis. De verzekering is voornamelijk bedoeld voor lekkages en schade die na een storm is ontstaan. De grootste investering in je leven is beschermd tegen invloeden van buitenaf. 

De laatste verschillen verder uitgelegd

Er zijn nog meer verschillen op te merken tussen een opstalverzekering voor je woning en een inboedelverzekering. Hierbij gaat het namelijk om de verplichting die je hebt tijdens het afsluiten. De opstalverzekering is in veel gevallen verplicht tijdens het verkrijgen van een hypotheek. Hiermee is de zekerheid dat het geld dat geldverstrekkers uitlenen niet verloren gaat door invloeden van buitenaf. De inboedelverzekering is daarentegen vaak optioneel, omdat het hierbij om jouw eigen investeringen gaat. Een laatste verschil kun je verwachten bij de maandelijkse kosten die je hier terugvindt. De opstalverzekering is in de meeste gevallen duurder dan een inboedelverzekering, omdat er meer gedekt wordt. Zorg er daarom voor dat je goed weet wat je maandelijks betaalt voor de verzekering en wat er allemaal binnen jouw budget past. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button