Trends

Welke soorten wijnkasten zijn er?

Het is iets wat je steeds vaker tegenkomt binnen de woning van mensen: wijnkasten. Het drinken van wijn is nooit uit de mode gegaan, maar de manier van opslaan was sterk toe aan verbetering. Vaak kiezen mensen nog voor gewone kasten, maar hierbij heb je niet de controle over de omgevingstemperatuur. Dat komt de smaak van de wijn niet ten goede. Wijnen kunnen het beste bewaard worden op specifieke temperaturen. Wijnkasten maken dit mogelijk. Bovendien zijn wijnkasten er in allerlei soorten en maten. Hieronder zetten we de belangrijkste soorten wijnkasten voor je op een rij. 

Standaard wijnkasten

Hoeveel glazen uit een fles wijn? Het verschilt per fles, maar vaak merk je dat na verloop van tijd de wijn minder gaat smaken. Meestal is dit het gevolg van het gebrek aan controle over de omgevingstemperatuur. Hierdoor neemt de smaak van een geopende fles wijn sneller af dan je zou willen. Wijnkasten dragen bij aan een langere goede smaak van een wijn. Binnen een standaard wijnkast is het mogelijk om de juiste temperatuur te hanteren. Het doet hiermee denken aan een koelkast. Door deze perfecte omgeving, is een wijnkast ideaal om in huis te hebben.

Wijnklimaatkast

Een andere varianten van een wijnkast is de wijnklimaatkast. Deze soort kast wordt vaak toegepast in de horeca. Alhoewel je hier prima wijnen in kunt bewaren, ligt de nadruk hierbij ook op de presentatie van de wijn. Bezoekers vinden het aanlokkelijk dat ze de wijn kunnen zien liggen in de kast en dat ze zien dat de wijn op optimale wijze bewaard wordt. Vaak neigen mensen hierdoor te kiezen voor duurdere wijnen. Daarom is een wijnklimaatkast iets voor diverse horeca gelegenheden.

Kleine wijnkoelkasten

Wijnkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Zoek je een wat kleinere variant, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Een kleine wijnkoelkast is compact en neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor is het ideale als je niet veel ruimte hebt dan wel als je niet al te veel wijnen hoeft op te slaan. 

Inbouw wijnkast

Er zijn genoeg wijnkasten te vinden die los staan. Hierbij bepaal je zelf waar in huis je ze plaatst. Maar er zijn ook inbouw wijnkasten. Dit is perfect voor in de keuken. Je laat de wijnkast inbouwen, wat een waardevolle toevoeging is voor je keuken. Bovendien profiteer je alsnog van alle positieve eigenschappen van een wijnkast. Je kunt er wijn op een optimale manier in opslaan en bij sommige modellen kun je kiezen uit meerdere temperatuurzones, zodat je verschillende soorten wijn optimaal kunt opslaan. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button