HuisTrends

Zo kies je de perfecte douche uit

Ben je op zoek naar een nieuwe douche? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen tussen een douchecabine en een inloopdouche. Daarnaast kun je kiezen tussen een douchebak en een tegelvloer. Wil je weten wat de opties precies zijn? Lees dan gauw verder. We helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuze.

Maak een keuze tussen een douchecabine en een inloopdouche

De douche zelf, is natuurlijk het belangrijkste onderdeel wanneer je een douche uit gaat kiezen. Begin daarom met het bepalen van het type douche. Je kunt kiezen tussen een inloopdouche en een douchecabine. 

Een inloopdouche is een open ruimte, afgeschermd met een of meerdere douchewanden. Daarnaast is een inloopdouche op een douchevloer geplaatst en is er geen sprake van opstaande randen. Dit maakt de douche makkelijk toegankelijk. Een ander voordeel van een inloopdouche, is dat hij eenvoudig schoon te maken is. Inloopdouches hebben een moderne uitstraling en dragen bij aan een ruimtelijk aanzicht.

Houd je van een lekker warme douche en wil je dat de warmte in de ruimte blijft? Een douchecabine is een cabine die je afsluit met douchedeuren. Een cabine staat vaak op een douchebak, welke zowel in als op de vloer gemonteerd kan worden. 

Kies je voor een douchevloer of een douchebak?

We benoemden het al even kort. Een inloopdouche staat vaak op een tegelvloer en een douchecabine op een douchebak. Je kunt er echter ook voor kiezen om een douchebak met lage instap te monteren en deze af te schermen met douchewanden. Daarnaast zijn er ook douchecabines verkrijgbaar die op een tegelvloer geplaatst kunnen worden.

Kies je voor een tegelvloer? Kies dan voor dezelfde tegel in de douche als in de rest van de badkamer. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel.

Maak de douche compleet met een standaard douche of met een regendouche

Als laatste is het natuurlijk van belang dat de douche ook een douchekop heeft. Allereerst kun je kiezen voor een standaard douchekop. Deze douchekop geeft voldoende water voor een heerlijk warme douche. Daarnaast zijn er ook waterbesparende varianten beschikbaar, waarmee je tot wel 80% water bespaart.

Is een douche voor jou een echt ontspanningsmoment? Overweeg dan een regendouche. Deze douche bedekt je hele lichaam en voelt als een warme, ontspannende regenbui waaronder je helemaal tot rust komt. Houd er wel rekening mee dat je voor een regendouche voldoende watertoevoer en druk moet hebben.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button