Huis

3 handige tips voor budgetproof make-over voor de badkamer

Wanneer je eenmaal hebt bedacht dat er iets moet veranderen in huis, dan is het moeilijk om hier vanaf te stappen. Als je je eenmaal stoort aan de badkamervloer of de wasbak, dan zul je er iedere keer als je je tanden poetst of een douche neemt aan denken. Dit kan erg vervelend zijn. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen budget hebt om de badkamer te renoveren. Om je te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je de badkamer op een budgetproof manier kunt renoveren.

Stel een doel

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk eerst vast te stellen wat je precies stoort aan de huidige badkamer. Is het de wasbak? De vloer? Of de kleuren van de badkamer? Nadat je het echte probleem hebt gevonden kun je aan de slag gaan met het maken van een moodboard. Je kunt online of in interieurtijdschriften op zoek gaan naar inspiratie. Wat vind je echt leuk? Hoe ziet jouw droombadkamer er uit? Zo stel je een doel. Wil je een gietvloer in de badkamer? Dan kun je op zoek naar jouw droom gietvloer. Wil je alles in een gouden kleur? Kijk dan waar je de gouden kraan en douche stand aan kunt schaffen. Ook wanneer je op dit moment nog niet in staat bent om de volledige badkamer te veranderen zoals je dat zelf wilt, heb je dan wel al iets waar je voor kunt sparen en naar toe kunt werken.

Kijk naar de kleuren

Nadat je een doel voor ogen hebt, kun je gaan kijken naar wat er wel mogelijk is. Stoor je je aan de kleur van de tegels? Ga dan aan de slag met een pot tegelverf en een kwast. De andere meubelen in een badkamer kun je vaak ook verfen. Laat je informeren in een bouwmarkt naar een geschikte verf voor de kasten in de badkamer. Vaak doet het aanbrengen van een kleur al wonderen. In veel gevallen zul je hier al heel content mee zijn. De volgende stap is natuurlijk de aankleding!

Kies de juiste decoratie

De decoratie die je plaatst speelt ook een grote rol bij de aankleding van een badkamer. Het is belangrijk om een badkamer rustig te laten ogen. We raden je aan om alle spullen die je in de badkamer hebt steen te verbergen in de kastjes. Zo laat je alleen de decoratie zien die je echt wilt laten zien en die samen een mooi geheel vormen. Neem een kijkje in verschillende detailhandels naar leuke budgetproof decoratie voor in de badkamer. Houd het simplistisch, dit geeft vaak het mooiste resultaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button