Travel

3 Musthaves voor kampeerliefhebbers

Als je gaat kamperen ben je de hele dag lekker buiten aan het genieten. Je wordt wakker met het fluiten van de volgens, de wind die langs ruist en misschien wel met een geweldige zonsopgang of een wereldwijd uitzicht over zee. Kamperen blijft hoe dan ook leuk, of je nu je tent uit brand of je wakker wordt van het getik van de regen op je dak. Je kunt lekker luieren, op een gasbrander je maaltijd bereiden of de bergen in gaan voor meer avontuur. Wat voor type vakantieliefhebber je ook bent, dit zijn de musthaves voor kampeerliefhebbers. 

Kies een goede slaapmat 

Slapen doe je hoe dan ook, of je nu overdag een dutje doet of alleen de nachten slaapt. Een goede slaapmat is dan ook van groot belang. Je kunt ervoor kiezen om alleen een slaapmat voor in de tent mee te nemen, maar ook een reishangmat die je kunt ophangen tussen de bomen. Zo heb je een nog uniekere natuurervaring dan dat je in je tent of camper ligt. 

Lichtgewicht reishangmat

Je kunt een lichtgewicht reishangmat tot een heel klein pakketje opvouwen. Door het lichte gewicht en het kleine pakketje neemt het amper ruimte in en past hij eenvoudig in een verloren hoekje in je tas, zonder dat je tas zwaarder wordt. 

Opblaasbare slaapmat

Voor de avonden is het belangrijk dat je een goede slaapmat hebt om op te liggen in je tent of camper. Zo heb je de keuze uit een gewone slaapmat die je kunt uitrollen, maar deze zijn vaak niet al te dik waardoor het minder comfortabel is. Een opblaasbare slaapmat is vaak prettiger om op te liggen, maar neemt meer ruimte in beslag. Je hebt zelfopblaasbare uitvoeringen van de slaapmat, maar je kunt er ook voor kiezen voor eentje die je zelf moet oppompen en daarvoor een kleine elektrische pomp mee te nemen. 

Een solar lamp

Midden in de natuur wordt het in de nachten pikkedonker en kun je geen hand voor ogen zien. Het kan fijn zijn om een lampje te hebben en de grote zaklantaarns zijn niet meer van deze tijd. Deze werken vaak op batterijen, zijn groot en zwaar. Je kunt een solar lamp aanschaffen die vaak klein en compact zijn, waardoor ze eenvoudig zijn mee te nemen, weinig ruimte innemen maar ook nog eens door de zon opgeladen worden. Zo zit je eigenlijk nooit met batterijen die onvriendelijk zijn voor het milieu en heb je altijd licht bij de hand als het nodig is. 

Pocket gasbrander

Uiteindelijk wil je gedurende de dag wat eten en soms zelfs iets warms klaarmaken. Maar hoe ga je hier mee om in de natuur? Een vuurtje stoken is niet overal gewenst en verstandig, maar een hele gasbrander meeslepen neemt vaak veel ruimte in. Er bestaan pocket gasbranders die weinig ruimte innemen en je toch de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld water te koken of een kleine maaltijd klaar te maken. In 4 minuten heb je kokend water en ze wegen zo rond de 150 gram. Ideaal voor in elke rugzak die de wijde wereld in gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button