Overig

Welke soorten massagekussens zijn er allemaal?

Je ziet ze langzaam maar zeker in steeds meer plekken verschijnen; massage kussens. Steeds meer mensen hebben ontdekt wat de voordelen van massagekussens zijn. Het is een ideaal hulpmiddel om spierpijn in je rug of nek te laten verlichten of zelfs voor eeuwig te laten verdwijnen. Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit meer dan een soort massagekussen. Maar welke soorten massagekussens zijn er nou allemaal? In deze blog ontdek je precies het antwoord op dit vraagstuk. Zo leer je ook nog eens welke massagekussen nou het beste bij je past.

Verschillende massagetechnieken

Ten eerste zijn er veel soorten massagekussens waarbij de massagetechniek die het kussen toegepast verschilt. Het merendeel van de massagekussens maakt gebruik van klopmassages. Maar ook rolmassages of Shiatsu-massages zijn in trek. Tot slot nemen ook de vibratiemassages in populariteit toe. Daardoor is er meer dan genoeg keuze die je helpt met het juiste massagekussen voor jezelf halen.

Massagekussens voor bepaalde lichaamsdelen

Tevens kun je massagekussens onderverdelen in soorten die voor andere lichaamsdelen beter geschikt zijn dan normaliter het geval is. Hoewel een massagekussen voor de rug veruit het populairste is, zijn ook massagekussens die je nek en zitvlak masseren veel in gebruik. Hetzelfde geldt voor massagekussens die zich richten op de nek, benen en/of armen. Kies goed uit welke spiergroep je het meeste aan moet pakken en kies dan ook een bijbehorende massagekussen voor uit.

De vulling verschilt ook

Verder verschilt de vulling van massagekussens ook. Traditioneel gezien hoort een massagekussen met kersenpitten te zijn gevuld. Dit gebeurt immers als sinds de Middeleeuwen. Maar tegenwoordig is een vulling van lijnzaad ook erg populair. Sommige mensen merken niet eens een verschil tussen deze twee vullingen. Al met al is de vulling ook een factor waar je rekening mee moet houden wanneer je een massagekussen wilt kopen.

Verschillende vormen massagekussens

Tot slot zijn er ook veel verschillende vormen massage kussens waar je uit kunt kiezen. De vorm bepaalt onder andere welke spiergroep het meeste profijt heeft van het massagekussen. Kies dan ook een vorm die past bij de spiergroep die je het meeste aan wilt pakken. Dit kan een ronde of vierkante vorm massagekussen zijn, maar langwerpige of zelfs op maat gemaakt vormen bestaan ook. In ieder geval heb je meer dan genoeg keuze met de vorm van het massagekussen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button