Travel

3 redenen om een citytrip naar Antwerpen te plannen

Wanneer je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een citytrip zou je eens kunnen overwegen om naar Antwerpen te gaan. In Antwerpen kun je namelijk veel verschillende dingen vinden die voor jou als toerist interessant zijn. In deze blog zetten we een aantal zaken op een rijtje die kenmerkend zijn voor deze prachtige stad. Lees dus snel verder om erachter te komen waarom jouw volgende bestemming Antwerpen moet zijn!

1. Echte havenstad

Het eerste wat Antwerpen ontzettend typeert is dat het een van de grootste havensteden van Europa is. Dit zie je op veel manieren terug. Zo kun je natuurlijk de indrukwekkende haven zelf bewonderen waar je onder andere de grootste sluis ter wereld kunt aanschouwen: de Kieldrechtsluis. Het is een sluis van vijfhonderd meter lang en ongeveer zeventig meter breed. Verder vind je aan de Hanzestedenplaats 1 het Museum aan de Stroom. Dit is een bekend museum met verschillende tentoonstellingsruimtes waar diverse soorten kunstwerken te zien zijn die een goed beeld geven van Antwerpen als havenstad. Je leert er alles over Antwerpen en de verbinding die de stad heeft met de rest van de wereld. 

2. Culinair genot

Houd je ervan om lekker te dineren en te genieten van het lekkerste eten en drinken? Ook dan zul je je vermaken in Antwerpen, omdat de stad veel te bieden heeft op culinair gebied. Voor een goed restaurant in Antwerpen ga je het beste naar de populaire wijk het Eilandje. Hier vind je veel goede restaurants, zoals Felix Pakhuis en The London. Wist je dat Antwerpen ook een aantal sterrenrestaurants telt? Op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom bevindt zich Zilte, een restaurant met drie Michelinsterren dat zeker de moeite waard is. Andere bekende sterrenrestaurants zijn ’t Fornuis en The Jane, het restaurant van sterrenchef Nick Bril.

3. Optimaal shoppen

Als je van winkelen houdt, zul je je in Antwerpen ook niet vervelen. De stad heeft verschillende winkelgebieden die iedere shopliefhebber zou moeten bezoeken. Het meest populaire gebied is het winkelgebied Meir. Hier zijn de bekendste winkelketens van de meest populaire winkels te vinden. Ben je meer geïnteresseerd in high fashion? Dan zul je je zeker thuis voelen in het Quartier Latin, de verzamelnaam van bekende straten zoals de Schuttershofstraat, Hopland en de Mechelsesteenweg. De combinatie van dure winkels en mooie gebouwen is een lust voor het oog. Gaat jouw voorkeur uit naar de grotere winkelcentra? Ga dan eens op zoek naar het Grand Bazar Shopping Centre aan de Groenplaats. Dit is een plein waar je – naast het shoppen – ook terecht kunt voor fijne plekken om te lunchen of om koffie te drinken.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button