Overig

3 Selfcare-activiteiten om tijd voor te maken

Het is de 21e eeuw en iedereen heeft onderhand het begrip ‘selfcare’ wel eens gehoord. Met een drukke baan, studie, gezinsleven en sociaal leven is het onderhand niet vanzelfsprekend meer dat je zomaar even tijd voor jezelf kan maken. Toch is het belangrijk om dit af en toe te doen om helemaal gelukkig en relaxed te blijven. Hieronder zijn er drie selfcare-activiteiten voor je op een rijtje gezet voor een momentje met jezelf. 

Verwen jezelf

Sensualiteit is belangrijk voor je mentale gezondheid, neem daarom eens extra de tijd om jezelf te verwennen. Ga op bed liggen, speel jouw favoriete muziek af en steek wat kaarsen aan voor het sensuele effect. Kies voor jezelf één of meerdere sextoys uit om van te genieten, zo kan je met een vibrator jezelf op de juiste plekken stimuleren en kijken wat dit met de verschillende plekken op je lichaam doet. Ook kan je jezelf helemaal verliezen dankzij de verschillende texturen van een masturbator. Wees ook niet bang om eens iets nieuws te proberen met jezelf, neem hiervoor de tijd en kijk op welke manieren je jezelf het beste kan verwennen. Achteraf zal je je relaxt en ontspannen voelen. 

Verzorg jezelf

Het klinkt misschien wat cliché maar goed voor jezelf zorgen is natuurlijk erg belangrijk, echter kan het er weleens bij inschieten. Neem daarom eens één à twee uur om te douchen of een bad te nemen en goed voor jouw huid, haar en nagels te zorgen. Een gezichts-, voeten-, handen- of haarmasker geeft je vaak genoeg tijd om tot rust te komen en te genieten van wat muziek, een podcast of gewoon de stilte om je heen. Verzorg na jouw warme douche of bad je huid en kies er dan voor om juist niet zomaar een dagcrème op te smeren en de deur uit te rennen. Masseer je huid, check jouw poriën en voeg eens een hydraterend serum of een oogcrème toe aan de mix nu dat je er eens de tijd voor neemt. Zo kom je helemaal tot rust in je badkamer waarna je met extra energie de rest van de dag of avond aan kan. 

Gun jezelf meer tijd

Er is waarschijnlijk iets wat je al meerdere keren had willen doen waar je jezelf toch geen tijd voor gunt. Of je nu een nieuwe hobby als padel wil uitproberen, naar de sauna wil of gewoon een keer een uurtje erotische verhalen wil lezen in bed. Gun jezelf deze ontlading en plan het in, achteraf heb je spijt dat je het niet gedaan hebt en het leven is al zo kort! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button