Huis

Dit moet je weten over hittebestendige kit

Kit wordt voornamelijk gebruikt om naden en voegen te dichten. Daarnaast kan kit ook gebruikt worden om verschillende materialen aan elkaar te plakken. Er bestaan allerlei soorten kit. Maar wanneer moet je welke soort gebruiken? In dit blog vertellen wij je alles over het gebruik van een hittebestendige kit. Benieuwd wanneer en hoe je deze gebruikt? Lees dan snel verder!

De hittebestendige kit

Je zult misschien denken dat een hittebestendige kit vuur of brand tegenhoudt, maar dat is niet het geval. Deze kit is ideaal om te gebruiken voor plekken waar regelmatig sprake is van temperatuurschommelingen of waar temperaturen hoog oplopen. De hittebestendige kit wordt daarom gebruikt voor het afdichten van voegen en naden van bijvoorbeeld een kachel, oven, verwarmingsbuizen of automotoren. 

Soorten hittebestendige kit

Wanneer je deze kit gaat gebruiken is het allereerst belangrijk dat je de juiste kiest. Niet alle hittebestendige kits zijn namelijk hetzelfde. Er zijn kits die specifieke eigenschappen hebben voor verschillend gebruik. Kijk daarom altijd goed naar de eigenschappen van het product. Niet alle kits kunnen namelijk zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren weet of je een kit binnen en/of buiten wilt gebruikt. 

Hoe breng je de hittebestendige kit aan?

Wanneer je de juiste kit hebt gekozen, moet deze op een goede manier aangebracht worden. Wij vertellen je in 6 stappen hoe je dit het beste kunt doen. 

  1. Zowel de temperatuur van de omgeving als van het materiaal moet tussen de 5°C en 40°C graden zijn. 
  2. Zorg dat het materiaal of de ondergrond vet- en stofvrij is.
  3. Gebruik een cleaner om de ondergrond of het materiaal te behandelen. Een goede tip: zorg dat de cleaner en de kit van hetzelfde merk zijn. Hierdoor krijg je namelijk het optimale resultaat.
  4. Het is tijd om de kit aan te brengen.
  5. Gebruik een afwerkspatel om overtollig kit weg te werken. Met het gebruik van kitzeep zorg je voor het beste resultaat.
  6. Heb geduld en wacht tot de kit opgedroogd is. Per merk of kit kan er verschil zitten in de droogtijd.  

Jouw hittebestendige kit bestellen

Ben jij op zoek naar een hittebestendige kit? Neem eens een kijkje op de webshop van kittenenlijmen.nl. Hier vind je de juiste hittebestendige kit voor ieder klusje. Ben je op zoek naar een andere kit? Ook daarvoor ben je op de juiste plek bij kittenenlijmen.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button