Health

3 tips om een zelfstandig wonend familielid te ontzorgen rondom het koken

Veel families hebben ermee te maken: een familielid dat nog wel zelfstandig woont, maar eigenlijk niet meer optimaal voor zichzelf kan zorgen. Aangezien het devies anno 2022 dat mensen zo lang mogelijk ‘thuis’ moeten blijven wonen, is dat dus een situatie waar je iets mee moet. Wat als je familielid bijvoorbeeld hulp nodig heeft rondom de maaltijd? We geven drie tips voor hoe je een zelfstandig wonend familielid kunt ontzorgen rondom het koken en de boodschappen daarvoor.

Tafeltje-dek-je

De meest comfortabele oplossing is om gebruik te maken van Tafeltje-dekje. Dit is een dienst die kwalitatief goede maaltijden aan huis bezorgt. Er zijn meer dan 150 vriesverse en in te vriezen maaltijden om uit te kiezen en het is vrijblijvend, dus je hoeft niet vast te zitten aan een abonnement. Bij Tafeltje-dekje heb je vanaf 4,99 euro al een maaltijd en de maaltijdboxen worden gratis aan huis geleverd door een vaste bezorger, dus ook wat betreft de kosten valt het heel erg mee. Je familielid hoeft de maaltijd enkel op te warmen in de magnetron of oven. Je kunt ook eerst een proefbox met zes maaltijden nemen om het uit te proberen.

Hello Fresh

Is je familielid nog wel in staat om zelf te koken, maar zit het probleem hem vooral in het doen van de boodschappen? Natuurlijk kun je helpen met de boodschappen, maar als je wilt dat je familielid altijd verse producten in huis heeft om mee te koken, dan moet je wellicht vaker de boodschappen regelen dan je uitkomt. Een abonnement op Hello Fresh kan dan uitkomst bieden. Er worden dan elke week verse producten afgeleverd die voor specifieke maaltijden bedoeld zijn. Van tevoren kun je daar zelf een keuze in maken. Erg goedkoop is Hello Fresh echter niet.

3 tips om een zelfstandig wonend familielid te ontzorgen rondom het koken

Veel koken en invriezen

Houd je het liever allemaal zo goedkoop mogelijk én in eigen hand? Dan kun je natuurlijk ook zelf voor maaltijden voor je familielid zorgen. Het makkelijkst is het dan om als je voor je eigen huishouden kookt extra veel te maken en het overschot in te vriezen. Zo kun je een aantal ingevroren maaltijden naar je familielid brengen die deze vervolgens alleen nog maar hoeft op te warmen in de magnetron. Dit betekent echter wel dat jij extra veel boodschappen moet doen en extra lang bezig bent in de keuken.

Geld is natuurlijk in factor in de keuze die je maakt. Maar het is ook van belang om je eigen welzijn mee te nemen in je beslissing voor hoe om te gaan met de situatie. Het is immers ook niet goed om zelf meer hooi op de vork te nemen dan je aankunt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button