Auto

Pimp your ride, zo doe je dat!

Een nieuwe auto kopen is voor veel mannen (en vrouwen!) werkelijk een hoogtepunt. Helaas is dit vaak wel een duur hoogtepunt. Een auto is natuurlijk niet goedkoop, en een nieuwe al helemaal niet. Vaak kiezen mensen dan ook voor een tweedehands, deze zijn natuurlijk al een stuk betaalbaarder. Het nadeel hiervan is dan wel weer dat je niet alle leuke extra’s en accessoires zelf kunt kiezen. Soms moet je zelfs bij belangrijke zaken zoals de kleur al concessies doen. Om jouw nieuw tweedehands bolide tóch helemaal eigen te maken, zijn er al eenvoudige dingen te fixen waarmee hij wel opeens aan al jouw wensen voldoet. Welke dit zijn? Hier onze tips!

Spannende banden

Er zijn zaken die een auto onbewust wel of geen mooie uitstraling geven, velgen zijn hier hét voorbeeld van. Wanneer je standaard velgen onder je auto hebt zitten, zullen deze niet opvallen. Wanneer je juist voor een uniekere uitstraling wilt gaan, is het goed om eens te kijken of auto velgen kopen in jouw geval een optie is. Dit geeft de auto direct een andere look, precies de look die jij wilt!

Niet gespoten is altijd mis

Erger je je stiekem aan de kleur van jouw tweedehands? Of zitten er inmiddels toch aardig wat krassen en beschadigingen op? Dan is het overspuiten van je auto een goed idee. Dit is tegenwoordig minder kostbaar dan je denkt. Bij speciale spuitbedrijven is het zó gefikst en kun je kiezen uit de kleur die jij wilt. Ga je voor flitsend rood of stijlvol zwart? Alles is mogelijk. Zelfs je auto een matte gloed geven kan vandaag de dag. Hoe unieker, hoe beter!

Ander kleedje

Wanneer je een tweedehands auto koopt, kan het zomaar zijn dat de eigenaar vóór jou een fanatieke kettingroker was. Of dat er door kleine kinderen op de achterbank is gebraakt. In dat soort gevallen hangt er wellicht een geur in je auto die niet meer gaat verdwijnen. Ook kan het zijn dat de bekleding, zeker bij stof, gewoon een beetje smerig oogt. Het opnieuw laten bekleden van je autostoelen is dan een aan te raden optie. Ook dit kost tegenwoordig niet heel veel meer en kun je kiezen uit véél meer stoffen, kleuren en materialen dan bij de fabrieksopties. Ga voor stijlvol leer en je auto krijgt meteen een hele andere uitstraling. 

Kortom, ook wanneer je occasion prima is maar nog niet helemaal conform jouw wensen is het mogelijk dit te veranderen. Veel aspecten aan een auto kun je veranderen, zonder dat het in de papieren loopt. En wanneer je dit goed doet, zal je auto alleen maar méér waard worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button