Huis

3 Tips om van thuiswerken een succes te maken

Story Highlights
  • Fijne thuiswerkplek
  • Goede afspraken
  • Timemanagement

Sinds de pandemie zijn we noodgedwongen veel vaker gaan thuiswerken. De kans is groot dat ook jij meer vanuit huis bent gaan werken. Vind jij het lastig om vanuit huis net zo productief te zijn als op kantoor? Wij geven je een aantal tips waarmee je niet alleen productiever wordt, maar ook nog eens meer werkgeluk ervaart. Zo zorgen een goede werkplek, duidelijke afspraken en een timemanagement training niet alleen voor een tevreden werkgever, maar geven deze factoren jou ook meer rust en een voldaan gevoel.

Zorg voor een fijne thuiswerkplek

Allereerst is het belangrijk om thuis een fijne plek te hebben om te werken. Je kunt natuurlijk aan de keukentafel werken, maar dat is niet ideaal. Het grootste voordeel van een thuiswerkplek in een aparte ruimte in huis, is dat je werk en privé kunt scheiden. Je gaat naar deze ruimte toe om te werken en sluit de deur weer wanneer je werkdag erop zit. Je hebt minder afleiding en kunt goed focussen op het werk dat gedaan moet worden. Ook wanneer er kinderen aanwezig zijn, is een thuiswerkplek ideaal. Als de deur gesloten is, mag jij niet gestoord worden.

Maak goede afspraken

Om van het thuiswerk een succes te maken, is het maken van goede afspraken essentieel. Je maakt goede afspraken met je werkgever, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Thuiswerken betekent bijvoorbeeld niet dat je opeens 24/7 bereikbaar moet zijn. Je maakt duidelijke afspraken over je werktijden, deadlines et cetera. Ook met het thuisfront moeten goede afspraken gemaakt worden. Zeker wanneer jij en je partner opeens beiden vanuit huis moeten werken, is het belangrijk door middel van goede afspraken werk en privé gescheiden te houden. Zorg voor aparte thuiswerkplekken tenzij samenwerken juist jouw productiviteit verhoogt.

Timemanagement is de key

De een krijgt thuis juist veel meer gedaan dan op kantoor, omdat er minder afleiding is. De ander vindt het juist moeilijk om al het werk vanuit huis gedaan te krijgen, omdat er gebrek is aan structuur en werkdruk. Hoe zorg je dat je thuis net zo productief bent als op je werk? Het begint allemaal met timemanagement: het creëren van een goede structuur, het stellen van doelen en het maken van een realistische planning. Merk je dat je in de praktijk moeite hebt met thuiswerken? Maak dit dan bespreekbaar bij je werkgever. Deze kan voor jou individueel of groepsgewijs een training thuiswerken organiseren waarmee jij jouw productiviteit én werkgeluk kun verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button