Huis

Gietvloer inspiratie

Story Highlights
  • Kies voor de industriële stijl en een betonvloer
  • Gietvloer is vaak een stevige vloer
  • Cementgebonden vloer van kunsthars en echt cement

Een gietvloer wat is dat eigenlijk en hoe kies je de juiste gietvloer voor in jouw woning en passend bij jouw stijl? Een vloer die met de hand overgoten wordt over de ondervloer dat is een gietvloer. Deze vloer is helemaal vrij van voegen en naden, omdat het erin gegoten wordt. In gietvloer kan je vinden in verschillende kleuren en stijlen, je kan zelfs meerdere kleuren samen mengen voor een speciaal effect. 

Betonlook vloer

Een betonnen vloer staat heel mooi in een omgeving met een industriële stijl, maar niet elke ruimte is geschikt voor een echt betonnen vloer. Speciaal daarvoor is deze oplossing! Je hebt alle voordelen van een gietvloer, maar het uiterlijk van een betonnen vloer, dat is de betonlook vloer. Bij een betonlook vloer zie je altijd op de grond mooie tekeningen, dit komt doordat er twee kleuren worden gemixt bij het maken van een betonlook vloer. Elke betonlook vloer wordt met de hand gegoten, dit maakt elke betonlook vloer uniek en moeilijk van het echt te onderscheiden. 

Hoe stevig is een gietvloer?

Als je een gietvloer met een tegelvloer vergelijkt dan wint de tegelvloer, maar over het algemeen zijn ook gietvloeren stevig. Het ligt aan de soort gietvloer die je kies bij sommige bestaat er gevaar op slijtage en is er een risico op krassen en scheuren. Als je kiest voor een gietvloer dien je hier wel rekening mee te houden en vooral als je kiest voor een lichte kleur gietvloer, daar zie je al gauw strepen op van je schoenen. 

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is een mix van kunsthars en echt cement, het lijkt op het oog op een betonnen vloer, maar het gaat om een betonlook vloer. Het voordeel van een gietvloer is niet alleen de natuurlijk robuuste uitstraling, maar ook dat het egaal blijft lopen. In een gietvloer heb je namelijk geen voegen of naden, hierdoor is de vloer makkelijk in onderhoud. 

Visgraat vloer

Niet alleen een gietvloer staat prachtig in je woning of kantoor, maar een visgraat vloer ook, die heeft namelijk een chique uitstraling en is voor iedere woonstijl de perfecte basis. Een visgraat vloer is van hout, de houten delen lopen in een schuin patroon door de ruimte, hierdoor is er meer dynamiek aanwezig. NIet alleen liggen de houten delen schuin, je kan ze ook combineren in met diverse kleuren hout en zelfs kiezen uit diverse groottes. Hierdoor kan je de visgraat vloer geheel naar smaak inrichten. Voor een rustige uitstraling is een lichte houtkleur mooier, terwijl een donkere kleur juist meer warmte geeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button