Huis

3 tips voor het aanschaffen van specerijen voor thuis

Het is handig dat praktisch alle kruiden en specerijen die je voor het bereiden van bijzondere gerechten nodig hebt, online kunnen worden aangeschaft. Maar hoe weet je nu of je niet te veel geld betaalt en of de kwaliteit van de producten in orde is? Door de volgende tips te gebruiken, is de kans op een miskoop veel kleiner.

Grote bestellingen plaatsen

Bij een hele kleine bestelling kunnen de kosten wat hoger uitvallen. Er moeten dan namelijk verzendkosten worden betaald voor slechts enkele producten. Je kunt die verzendkosten bij sommige webshops omzeilen door te controleren vanaf welk bedrag de verzending gratis is. Op deze manier kun je met een grotere bestelling geld besparen. Je krijgt immers voor een iets hoger bedrag meer producten, omdat de verzendkosten vervallen. Deze truc kun je bij bijna alle webshops toepassen, ook bij kruiden en specerijen van Van Beekum.

Omrekenen van prijzen

Als Nederlanders betalen we graag de laagste prijs voor producten, ook online. Bij het kopen van kruiden is dat lastig, omdat elke webshop de prijzen voor andere hoeveelheden vermeldt. Bij de ene webshop wordt de prijs per kilo gebruikt, bij de andere per 100 gram en weer anderen geven alleen de prijs per verpakking. Om een Arabisch kruidenmengsel als ras el hanout het meest voordelig te kunnen kopen, moet de prijs worden omgerekend naar één eenheid. Dan kun je een goede vergelijking maken en het product bij de goedkoopste webshop bestellen.

De mening van andere klanten

Kruiden in een online winkel kopen is soms een gok. Je weet de eerste keer niet of de producten van een goede kwaliteit zijn en of ze volgens afspraak bezorgd worden. Maak daarom bij voorkeur gebruik van een online winkel waar de klanten de gelegenheid hebben om een review te plaatsen. In de reviews is te lezen wat klanten belangrijk vinden en wat hen wel of niet bevalt. Uiteraard moet je wel een aantal reviews lezen en daar je beslissing om bij een winkel iets aan te schaffen op baseren. Niet alle reviews zijn namelijk betrouwbaar of worden op basis van een opbouwende kritiek geschreven.

Conclusie

Het aanschaffen van specerijen en kruiden via een online winkel is soms een gokje. Je kunt de producten niet van dichtbij bekijken om te zien of ze aan alle kwaliteitseisen voldoen. Maar door gebruik te maken van de bovenstaande tips kun je er wel achter komen of je met een betrouwbare leverancier te maken hebt. Ook is de kans dat je te veel betaalt voor de producten een stuk kleiner. Het kost misschien even tijd om de prijzen van de verschillende webshops om te rekenen en met elkaar te vergelijken, maar financieel is dat zeker de moeite waard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button