Huis

3 Tips voor het inrichten van een klein balkon

Als je in een huis zonder tuin woont, kun je een tuin soms best missen. Vaak is er wel een balkon aanwezig, maar die zijn weer zo klein! Hoe richt je die nu het mooiste in? Met deze tips haal jij het maximale uit jouw balkon! 

1 Ga de hoogte in 

Een balkon heeft vaak weinig oppervlakte om spullen op neer te zetten. Je creëert meer ruimte door gebruik te maken van de hoogte. Balkons hebben vaak wel een muur of een plafond dankzij het balkon erboven. Je kunt met rekjes en bijvoorbeeld plantenhangers aan de muur je kleine balkon gezellig maken. Dit neemt weinig ruimte in beslag, terwijl het een compleet andere look geeft.

Een andere optie is het gebruik van plantentrappen of een kruidentuin. Deze kun je eenvoudig maken van een pallet. Hang voor extra sfeer nog leuke lampjes aan je plafond! 

2. Kies voor een andere vloer

De meeste balkons hebben een betonnen vloer. Dit ziet er vaak saai en sfeerloos uit. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een houten vlonder, geef je sfeer aan je balkon. Wat ook erg leuk staat is kunstgras. Dit geeft nog meer dat buitengevoel. Als laatst is een buitenkleed ook een optie. Hierdoor krijg je echt dat woonkamer gevoel en maak je het balkon echt een onderdeel van jouw huis. 

3 Neem een balkontafel

Dit is een echte must voor balkons. Een balkontafel hang je over de reling van je balkon. Zo neemt het weinig ruimte in beslag, terwijl je er juist extra ruimte mee creëert. Je kunt ook kiezen voor een balkontafel met een inklapbare plank. Door deze extra breedte kun je er een uitgebreide maaltijd op serveren, of kun je beter op je laptop werken. En gebruik je de extra ruimte niet? Dan klap je het zo weer in. Ideaal dus.

Een ander leuk idee is om van je balkontafel een echte te maken. In de zomer is het balkon dé plek om lekker buiten te zijn met vrienden of familie. Zet lekkere drankjes en hapjes op de tafels en je hebt je eigen balkonbar. Ook kunnen mensen hier lekker aan hangen, net als een echte bar. Een balkontafel of balkonbar is dus ideaal als je weinig ruimte hebt, maar wel lekker buiten wil zitten! 

Op zoek naar meer inspiratie? Ga dan naar https://www.goudmethout.nl/.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button