Tuin

Een ware droom: een zwembad in de tuin

Zwemmen in je eigen achtertuin, het is een droom van velen. Een droom die ook echt werkelijkheid kan worden. Waar in het verleden een eigen zwembad alleen mogelijk was voor de elite, kunnen ook gezinnen met een gemiddeld inkomen nu van een zwembad in de tuin genieten. De kosten voor de aanleg zijn dan ook enorm gedaald. Een eigen zwembad bouwen betekent een duik kunnen op elk moment van de dag. Na een dag hard werken, is een verfrissende duik heerlijk. En wil je het hele jaar door van je zwembad kunnen genieten, dan is het zelfs mogelijk om een binnenzwembad aan te leggen bij jou thuis.

Waarom een zwembad bouwen?

Een zwembad levert veel voordelen. Zeker op warme zomerdagen biedt een zwembad uitkomst. Je kunt een verfrissende duik nemen wanneer je maar wilt. Niet alleen kun je wanneer je maar wilt gebruik maken van je eigen zwembad. Ook wordt de waarde van je woning met een zwembad verhoogd. Kies je voor een polypropyleen zwembad, dan kies je bovendien voor een duurzaam zwembad. Deze zwembaden zijn in alle afmetingen te verkrijgen en worden uit één stuk voor jou op maat gemaakt in de productiehal. Dit type zwembad is bovendien UV bestendig en kan tegen een stootje. Een ander voordeel is dat je met een zwembad in je tuin elke dag opnieuw een vakantiegevoel ervaart en wat wil je nog meer?

Veel verschillende mogelijkheden

Je kunt je natuurlijk afvragen of het in een koud kikkerlandje als Nederland loont om een zwembad in de tuin aan te leggen. Het antwoord is ja! Zoals we allemaal merken, lijkt het klimaat steeds warmer te worden. De vorige zomer werden zelfs temperaturen van 40 graden bereikt. Zonder verkoeling is het dan niet uit te houden. Daarnaast kun je je zwembad voorzien van vele extra’s. Uiteraard mag een warmtepomp niet ontbreken. Deze zorgt voor een heerlijke watertemperatuur. Ook tijdens wat koelere dagen, is het water dan heerlijk op temperatuur en kun je prima een duik nemen. Een andere toevoeging aan je zwembad is een overkapping. Door een volledig af te sluiten overkapping, kun je zelfs met regen zwemmen in je zwembad. En wat te denken van LED-verlichting in je zwembad? Dat maakt het mogelijk om ook ’s avonds na zonsondergang baantjes te trekken. Heerlijk!

Een zwembad of toch een zwemvijver?

Naast een zwembad in de tuin, kun je ook kiezen voor een zwemvijver. Eigenlijk is dit een combinatie van een zwembad en vijver. Het filteren van het water gebeurt dan ook op biologische wijze via water zuiverende planten in het ene gedeelte van de vijver. Het andere gedeelte van de vijver is geschikt om in te zwemmen. Een ecologische manier om toch van een frisse duik te kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button